Η αφίσα – παράσημο για τον Τσιτσιπά, ο «ξεπερασμένος» Ναδάλ και ο… ξεχασμένος Τζόκοβιτς (pics+vids)

Η αφίσα – παράσημο για τον Τσιτσιπά, ο «ξεπερασμένος» Ναδάλ και ο… ξεχασμένος Τζόκοβιτς (pics+vids)

Μια φωτογραφία από το… μέλλον, με τον Τσιτσιπά να παίρνει ηγετικό ρόλο στο παγκόσμιο τένις, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τον Ναδάλ. «Εξαφάνισαν» τον Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί!

Η φετινή σεζόν οδεύει προς το φινάλε, με την αγωνιστική δράση στο παγκόσμιο τένις, σε επίπεδο ανδρών, να ολοκληρώνεται ουσιαστικά στα μέσα Νοεμβρίου, μετά τα ATP Finals.

Οι τελικοί των κορυφαίων, με τους Κάρλος Αλκαράθ, Ράφαελ Ναδάλ, Κάσπερ Ρουντ και Στέφανο Τσιτσιπά να έχουν ήδη «κλείσει» θέση για τα ATP Finals που θα γίνουν στο Τορίνο (13/11 – 20/11), ενώ οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Τέιλορ Φριτζ, Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, Χούμπερτ Χουρκάτς και Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικούν τις άλλες τέσσερις θέσεις.

Διαβάστε επίσης: O… άλλος Ολυμπιακός που περιμένει τον ΠΑΟΚ!

Μετά τα Finals, οι κορυφαίοι τενίστες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, που όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει από την Αυστραλία, με κορυφαίο γεγονός φυσικά το Οπεν της Μελβούρνης. Οι άνθρωποι του Αυστραλιανού Οπεν μάλιστα έχουν αρχίσει να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες και όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να είναι όλα στην… εντέλεια στα μέσα Ιανουαρίου (16/1), όταν θα αρχίζει το πρώτο Grand Slam του 2023.

Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, η διοργανώτρια αρχή (Tennis Australia) έχει αρχίσει να προμοτάρει το τουρνουά της επόμενης χρονιάς, μέσω των social media και τις σελίδες του Αυστραλιανού Οπεν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η αφίσα για το 2023, μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι διοργανωτές, μετά την απόσυρση του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ, που είχε κατακτήσει έξι φορές στην καριέρα του το AO, χρησιμοποιούν ως κεντρικό πρόσωπο του τουρνουά, όσον αφορά στο ταμπλό των ανδρών, τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφήνοντας σε… δεύτερο πλάνο τον Ράφαελ Ναδάλ!

Ο Ελληνας τενίστας, έχοντας σφιγμένη τη γροθιά, κοσμεί την αφίσα του Αυστραλιανού Οπεν για το 2023, με την Tennis Australia να χρησιμοποιεί τη φιγούρα και το σπουδαίο όνομα που έχει χτίσει ο συμπατριώτης μας μέσα από τις επιτυχίες του, προκειμένου να προσελκύσει θεατές και να προμοτάρει τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Η απόφαση των διοργανωτών αποδεικνύει περίτρανα ότι από τη νέα γενιά αυτός που έχει το μεγαλύτερο όνομα και τους περισσότερους θαυμαστές στον κόσμο τη δεδομένη στιγμή είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά την εξαιρετική σεζόν που έκανε φέτος ο Κάρλος Αλκαράθ και παρότι ο Ισπανός κατάφερε να ανέβει στο Νο.1 της ATP πριν τον Ελληνα τενίστα.

Το όνομα που έχει φτιάξει ο συμπατριώτης μας είναι ικανό να προσελκύσει θεατές και να προμοτάρει ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο. Ένα τουρνουά επιπέδου Grand Slam. Το οποίο μάλιστα είναι πρώτο της επόμενης σεζόν. Μια ιστορική διοργάνωση, στην οποία έχουν συμμετάσχει θρύλοι του παγκοσμίου τένις και μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής (σ.σ ξεκίνησε το 1905). Μια πολύ σπουδαία διάκριση για τον Τσιτσιπά, αλλά και εν γένει για τον ελληνικό αθλητισμό, που ζει στιγμές δόξας χάρη στον Στέφανο.

Ο Ελληνας τενίστας έχει καταφέρει να μετατρέψει σε… κομπάρσο τον Κύργιο, παρότι ο Νικ παίζει εντός έδρας και είναι ουσιαστικά η μοναδική ελπίδα των Αυστραλών για τον τίτλο, με τον 27χρονο να βρίσκεται στη σελίδα της διαφημιστικής ανάρτησης για το τουρνουά του 2023. Στην τρίτη βρίσκονται οι Σίνερ και Μπερετίνι και στην τέταρτη ο Ράφαελ Ναδάλ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απουσιάζει από την προωθητική δημοσίευση ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πέρσι δεν έλαβε μέρος λόγω της γνωστής υπόθεσης με τον κορωνοιό και το εμβόλιο κατά του Covid-19. Η έλλειψη της μορφής του σπουδαίου Σέρβου τενίστα ίσως προαναγγέλλει ουσιαστικά την απουσία του και από τη διοργάνωση του 2023!

H Tennis Australia, μετά το περσινό μπάχαλο που δημιουργήθηκε και τελικά ολοκληρώθηκε με την απέλαση του Τζόκοβιτς, φέτος, ανακοίνωσε διά στόματος του πρόεδρου της. Κρέγκ Τίλεϊ, ότι δεν πρόκειται να παρέμβει, όπως έκανε πέρσι χορηγώντας ιατρική εξαίρεση στον Σέρβο, η οποία τελικά αποδείχθηκε άχρηστη και μάλιστα προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Δεν είναι ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να ασκήσουμε πίεση, είναι ένα θέμα μεταξύ των δυο πλευρών. Εμείς θα χαρούμε να τον καλωσορίσουμε ξανά στο Αυστραλιανό Οπεν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρέγκ Τίλεϊ, γνωστοποιώντας ουσιαστικά ότι για να καταφέρει να αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς, θα πρέπει να εγκριθεί η βίζα του από την κυβέρνησης της Βικτώρια. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει φέτος. Θα τα καταφέρει το 2023; Δύσκολο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ