Τσιτσιπάς: Με στόχο το 10ο! (vids)

Τσιτσιπάς: Με στόχο το 10ο! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά που γίνεται στην Στοκχόλμη τον Ρουν, με στόχο τον 10ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε άνετα του Φινλανδού Εμίλ Ρουουσουβουόρι με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης. Τελευταίο εμπόδιο πριν την κατάκτηση του τίτλου είναι ο Δανός, Χόλγκερ Ρουν, ο οποίος στον άλλον ημιτελικό νίκησε τον Αλεξ Ντε Μινόρ με 2-1 σετ και απειλεί να… σταματήσει τον Έλληνα τενίστα.

Αυτός θα είναι ο 7ος τελικός του Ελληνα τενίστα μέσα στο 2022, με τον Στέφανο να έχει κατακτήσει τα τρόπαια σε Μόντε Κάρλο (1000άρι) και Μαγιόρκα (250άρι).

Διαβάστε επίσης: Σάκκαρη: «Χωρίς φλόγα δεν κερδίζεις τέτοια ματς. Χωρίς καρδιά, χωρίς κουράγιο» (pic)

Εκτός από τους τίτλους που πήρε σε Μονακό και Ισπανία, είχε φτάσει επίσης στον τελικό του Ρότερνταμ, όπως επίσης στους αντίστοιχους των Masters της Ρώμης και του Σινσινάτι, αλλά και του 500άρι τουρνουά της Αστάνα.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 23 τελικούς (σ.σ οποιαδήποτε κατηγορίας) σε επίπεδο ATP, έχοντας 9 τρόπαια (9-14), με τον συμπατριώτη μας να ψάχνει στην Στοκχόλμη το 10ο τρόπαιο.

Ο πρώτος τίτλος επιπέδου ATP που κατέκτησε στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το 2018 στο τουρνουά Στοκχόλμης απέναντι στον Λετονό, Έρνεστς Γκούλμπις, με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά του, όσον αφορά στους τίτλους, αφού πήρε τρία τρόπαια. Το Open 13 της Μασσαλίας απέναντι στον Μικαΐλ Κουκούσκιν (2-0, 7-5, 7-6), το Estoril Open κόντρα στον Πάμπλο Κουέβας (2-0, 6-3, 7-6) και το ATP Finals κερδίζοντας στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ (6-7, 6-2, 7-6).

Το 2020, έκανε το back to back στην Μασσαλία, επικρατώντας απέναντι στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και στη Λιόν. Στο Masters του Μόντε Κάρλο κέρδισε με 6-3, 6-3 τον Αντρέι Ρούμπλεφ και στον τελικό του γαλλικού τουρνουά τον Κάμερον Νόρι, επίσης με 6-3, 6-3.

Φέτος, έχει επίσης δυο τίτλους. Στο Μόντε Κάρλο, όπου επικράτησε στον τελικό του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-3, 7-6 [3] και στην Μαγιόρκα, όπου νίκησε τον Ρομπέρτο Μπαούτιστα Αγκούτ με 6-4, 3-6, 7-6 [2].

Εάν πάρει τον τίτλο στην Στοκχόλμη θα ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, που είναι τα τρία τρόπαια το 2019, ενώ θα έχει την ευκαιρία στα τουρνουά που μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν να φτάσει για πρώτη φορά τους τέσσερις τίτλους σε μια χρονιά.

Οι τίτλοι του Τσιτσιπά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ