Στέφανος Τσιτσιπάς: Με ένα όνειρο τρελό… (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με ένα όνειρο τρελό… (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει την περιπέτειά του στα ATP Finals (σ.σ απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στις 22:00), με ένα όνειρο… τρελό: Να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1 του κόσμου!

Στη μάχη των ATP Finals ρίχνεται απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να αρχίζει τις υποχρεώσεις του στους… τελικούς των τελικών απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο συμπατριώτης μας θα αντιμετωπίσει τον θρυλικό Σέρβο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και 13ο συνολικά στην καριέρα του, με το h2h να είναι στο 9-3 υπέρ του Νόβακ.

Οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στα ημιτελικά του Paris Masters, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ (6-2, 3-6, 7-6 [4]). Εκεί μάλιστα ο Στέφανος προηγήθηκε με μίνι μπρέικ 4-3, αλλά στη συνέχεια έχασε τους επόμενους τέσσερις πόντους και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη νύχτα του Μουντομπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι πέντε που «κλειδώνουν» την πρόκριση

Η εμπειρία και η ποιότητα του Σέρβου έκαναν τη διαφορά στο κρίσιμο σημείο του τάι μπρέικ, με τον «Νόλε» να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι και να παίρνει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου όμως ηττήθηκε από τον φορμαρισμένο Χόλγκερ Ρούνε με 2-1 σετ.

Απόψε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να πάρει… εκδίκηση για την ήττα στο Παρίσι, αλλά και για την αντίστοιχη στον τελικό του τουρνουά της Αστάνα (σ.σ στις 3/11 είχε ηττηθεί με 2-0 από τον Σέρβο) και να πετύχει την 4η νίκη του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο συμπατριώτης μας είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι που είχαν δώσει οι δύο τενίστες το 2018 στον Καναδά (6-3, 6-7 [5], 6-3), το ματς που είχαν δώσει το 2019 στη Σανγκάη (3-6, 7-5, 6-3), αλλά και την αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στο Αμπου Ντάμπι την ίδια χρονιά (3-6, 7-6 [4], 6-4). Το αποψινό παιχνίδι μάλιστα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος στο Τορίνο διεκδικεί για πρώτη φορά στην καριέρα του την άνοδο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων και στο τέλος να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα τρόπαιο το οποίο είχε πάρει το 2019, όταν τα ATP Finals γινόντουσαν στο Λονδίνο.

Τότε είχε κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων απέναντι σε Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 6-4) και Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-3, 6-2), αλλά είχε ηττηθεί στο τρίτο παιχνίδι από τον Ράφα Ναδάλ με 2-1 σετ (6-7 [4], 6-4, 7-5). Στα ημιτελικά είχε κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 (6-3, 6-4) και στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ με ανατροπή 2-1 σετ (6-7 [6], 6-2, 7-6 [4]). Φέτος, θέλει να επαναλάβει την πορεία του 2019, αλλά να κερδίσει και τα τρία ματς των ομίλων, προκειμένου να ανέβει στο Νο.1 της ATP και να μπει στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο έτερος διεκδικητής του Νο.1, Ράφαελ Ναδάλ, χθες ηττήθηκε από τον Τέιλορ Φριτζ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων των ATP Finals και πλέον για να επιστρέψει στην κορυφή θα πρέπει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του μέχρι τώρα. Ο Ιβηρας φέτος αγωνίζεται για 17η φορά σε ATP Finals, αλλά ποτέ δεν έχει γευτεί τη χαρά να κατακτήσει τον τίτλο. Δύο φορές έφτασε μέχρι τον τελικό. Το 2010 και το 2013, αλλά στην πρώτη περίπτωση ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ και τη δεύτερη από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ.

Το θέμα είναι εάν μπορεί, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας για πρώτη φορά τρεις συνεχόμενες ήττες, μετά το 2009. Ο Ισπανός ηττήθηκε στους «16» του US Open από τον Φράνσις Τιαφό, στους «32» του Παρισιού από τον Τόμι Πολ και χθες από τον Τέιλορ Φριτζ με 7-6 [4], 6-4. Ο Ματαντόρ δεν δείχνει ικανός να κατακτήσει τον τίτλο, τουλάχιστον με την εικόνα που έδειξε στα τρία παιχνίδια που προαναφέραμε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του ένα… βουνό να ανέβει, αλλά μας έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα.

«Είναι πραγματικά εξαιρετικό το να είμαι σε θέση να διεκδικώ το Νο1 του κόσμου, γιατί ήταν πάντα ένα όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρός», ανέφερε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πάντως ποτέ δεν έχει κρύψει ότι στόχος του είναι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νιώθει καλά και είναι έτοιμος να παλέψει και να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Αρχής γενομένης από απόψε και το μεγάλο παιχνίδι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Αισθάνομαι πολύ καλά με το σώμα μου και το παιχνίδι μου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι σε αυτό το τουρνουά. Κέρδισα τη θέση στην οποία βρίσκομαι παίζοντας σταθερό τένις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με καλά αποτελέσματα σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες», είπε μεταξύ άλλων ο Ελληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των ATP Finals.

Μπορεί να τα καταφέρει; Αναμφίβολα ναι. Το έχει αποδείξει. Όλα είναι όμως και θέμα τύχης. Ενας πόντος μπορεί να αλλάξει τον ρου ολόκληρου του τουρνουά. Όχι μόνο ενός αγώνα. Εάν έχει τύχη, είναι υγιής και παίξει το τένις που ξέρει και ορίζει το ταλέντο του, είναι ικανός να πετύχει τον στόχο του και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και να κάνει για μια ακόμα φορά περήφανους όλους τους Ελληνες. Όπως έχει κάνει δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ