«Ξαναχτύπησε» ο Τσιτσιπάς για τον φεμινισμό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (pics)

«Ξαναχτύπησε» ο Τσιτσιπάς για τον φεμινισμό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (pics)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε ξανά post το οποίο θα συζητηθεί...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκαλεί ξανά έντονες αντιδράσεις, καθώς έκανε νέο αμφιλεγόμενο post στα social media το οποίο θα συζητηθεί.

Όλα ξεκίνησαν από ένα retweet που έκανε από ανάρτηση του επιχειρηματία Ιμάν Γκάτσι το οποίο ανέφερε: «Οι άνισες κοινωνίες είναι λιγότερο συνεκτικές. Έχουν υψηλότερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας. Οι χώρες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων συνδέονται περισσότερο. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνεται σε υγιές επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι ριζοσπαστικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα».

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις δύο γυναικών. Η πρώην τενίστρια και νυν δημοσιογράφος Ρενέ Σταμπς του έγραψε: «Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι βιώνουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση; Θα ήθελες να συζητήσεις με μια Ιρανή γυναίκα αυτή τη στιγμή; Φίλε, έχεις γράψει αρκετά τρελά πράγματα στο Twitter, αλλά αυτό παραπάει. Αντιλαμβάνεσαι πόση ανισότητα υπάρχει ακόμα σ’ αυτόν τον κόσμο;».

Από την πλευρά η Κάθριν Γουιτάκε (σχολιάζει αγώνες για το BBC και το Eurosport) ανέφερε: «Φαίνεται πως τα έχεις λύσει όλα, οπότε σταματάω εδώ. Μακάρι να είχα το προνόμιο να μπορώ να μην πιστεύω ούτε εγώ στην πατριαρχία».

Λίγο αργότερα σε νέες αναρτήσεις του ο Τσιτσιπάς είπε τα εξής: «Ο φεμινισμός ενδυναμώνει τους ανθρώπους, κάτι που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να εμπλακούν οι νέοι. Είναι μια διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη ότι ο φεμινισμός είναι αποκλειστικά επωφελής για τις γυναίκες και ότι μόνο οι γυναίκες μπορεί να είναι φεμινίστριες. Ο φεμινισμός επιδιώκει στην πραγματικότητα την ισότητα των φύλων, όχι την ανωτερότητα για τις γυναίκες.

Και ένας από τους βασικούς στόχους του φεμινισμού είναι να υιοθετήσει μακροχρόνια στερεότυπα φύλου και να τα καταρρίψει, με αυτόν τον τρόπο τα άτομα μπορούν να ζήσουν ελεύθερες και ανεξάρτητες ζωές.

Οι άνισες κοινωνίες είναι λιγότερο συνεκτικές. Έχουν υψηλότερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας. Οι χώρες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων περισσότερο ενωμένες. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνεται σε υγιές επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι ριζοσπαστικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ