Αδιανόητο αυτό που έχει πετύχει η Σάκκαρη: Κορυφαία στον κόσμο! (vids+pic)

Αδιανόητο αυτό που έχει πετύχει η Σάκκαρη: Κορυφαία στον κόσμο! (vids+pic)

Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Μαρία Σάκκαρη θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και να έχει κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο Grand Slam.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι η επιτομή της εργατικότητας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσα παιδιά ονειρεύονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις. Η 27χρονη «πάτησε» πάνω στο ταλέντο που της έδωσε ο Θεός και μέσα από σκληρή δουλειά, πάθος, πίστη και υπομονή, κατάφερε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Μια τενίστρια – πρότυπο, που αποδεικνύει περίτρανα ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορείς να φτάσεις στην κορυφή. Όπως έκανε η ίδια τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Όταν το τένις «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό και διεκόπη για έξι μήνες, η Μαρία Σάκκαρη ήταν στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης (9/3/2020).

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Μίτσελ μέσα από την αποστολή για τα Γιάννενα

Δυόμιση χρόνια αργότερα, η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο.6, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ανέβηκε ακόμα και στο Νο.3 του κόσμου. Εχει εδραιωθεί πλέον στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και λογίζεται ως μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο.

Δυόμιση χρόνια σπουδαίας πορείας για τη Μαρία, που κατάφερε με τις επιτυχίες της να βάλει το τένις στα σπίτια όλων των Ελλήνων και να σπρώξει στο άθλημα χιλιάδες παιδιά, που ονειρεύονται να ακολουθούν τα βήματά της και να γίνουν η επόμενη… Σάκκαρη!

Δυόμιση χρόνια, στα οποία η Ελληνίδα τενίστρια έχει πετύχει σπουδαίες νίκες απέναντι σε κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου τένις και έχει καταγράψει τεράστιες επιτυχίες. Από τη διακοπή για τον κορωνοϊό (σ.σ Μάρτιο του 2020) και μέχρι τώρα μάλιστα η 27χρονη είναι μαζί με την Ιγκα Σβίατεκ οι τενίστριες που έχουν πετύχει τις περισσότερες top-10 νίκες.

Αμφότερες έχουν πετύχει από 12 νίκες απέναντι σε τενίστριες της κορυφαίας 10άδας της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχουν το ίδιο ρεκόρ και απέναντι σε top-20 παίκτριες, με την Μαρία και την Ιγκα να έχουν από 21 νίκες. Συνολικά, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τα WTA finals του 2022, η 27χρονη έχει πετύχει 76 νίκες, ενώ η Σβίατεκ έχει 91.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι μόνο η Ελληνίδα τενίστρια, η Πολωνή και η Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ, έχουν 10 και πάνω νίκες κόντρα σε top-10 παίκτριες σε αυτά τα δυόμιση χρόνια. Η Μαρία και η Ιγκα είναι επίσης οι μοναδικές που έχουν 20+ απέναντι σε top-20.

Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η συμπατριώτισσά μας θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανέβει ακόμα και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο η Πολωνή. Η Μαρία τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου. Εχει εξελιχθεί σε φόβητρο για τις υπόλοιπες τενίστριες του tour και είναι καθαρά θέμα τύχης – ή ατυχίας εάν θέλετε – που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει έναν μεγάλο τίτλο.

Το 2023 είναι προ το πυλών, με την Μαρία Σάκκαρη να δουλεύει σκληρά στην off season, με στόχο ακόμα μεγαλύτερες νίκες και ακόμα σπουδαιότερες επιτυχίες, αρχης γενομένης φυσικά από το Αυστραλιανό Οπεν. Το πρώτο Grand Slam για τη νέα σεζόν, στην οποία η Ελληνίδα τενίστρια θα παλέψει για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Ποια είναι αυτά; Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και ένας τίτλος Grand Slam. Και στα δύο όνειρά της έφτασε κοντά τα τελευταία χρόνια. Είναι καιρός πλέον να τα πραγματοποιήσει…

Η λίστα με τις περισσότερες νίκες από το break του 2020:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ