Μας δουλεύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν γίνονται αυτά… (vids)

Μας δουλεύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν γίνονται αυτά… (vids)

Ο Σέρβος τενίστας κάνει απίστευτα πράγματα με… ενάμιση πόδι - Ποιος θα τον σταματήσει;

«Θα χάσει. Δεν μπορεί, δεν αντέχει άλλο. Πονάει. Ο τραυματισμός του θα τον λυγίσει», είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό στο πόδι.

Ο Σέρβος, όμως, όχι μόνο δεν έχει φτάσει κοντά στον αποκλεισμό, αλλά έχει νικήσει με 3-0 σετ τα τρία από τα τέσσερα από τα παιχνίδια που έχει δώσει. Μόνο στο ματς του δεύτερου γύρου με τον Εντζο Κουακουάντ έχασε σετ ο Τζόκοβιτς, ο οποίος στα 13 σετ που έχει δώσει μέχρι τώρα στη Μελβούρνη έχει πάρει δύο με 6-0, δύο με 6-1, τρία με 6-2 και δύο με 6-3.

Διαβάστε επίσης: Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο Τσιτσιπάς και τα δεδομένα για την παγκόσμια κατάταξη

Στον πρώτο γύρο ο Νόβακ απέκλεισε με 6-3, 6-4, 6-0 τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα (Νο. 74), στον δεύτερο τον Εντζο Κουακουάντ (Νο. 175) με 6-1, 6-7 [5], 6-2, 6-0, στον τρίτο τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 7-6 [7], 6-3, 6-4 και στους «16» τον Αλεξ Ντε Μινόρ (Νο .24) με 6-2, 6-1, 6-2.  Όλα αυτά παίζοντας ουσιαστικά με… ενάμιση πόδι, καθώς σε όλα τα παιχνίδια είχε ενοχλήσεις και πολλές φορές χρειάστηκε τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή για να ανακουφιστεί από τους έντονους πόνους και να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Τα χάπια και οι κρέμες κάνουν δουλειά, αλλά λίγη. Μετά από λίγο σταματάει η επίδραση και μετά ξεκινάει ξανά, είναι μια έτσι μια αλλιώς. Πνευματικά μου παίρνει πάρα πολλή ενέργεια, για να διαχειριστώ έναν αγώνα όπου το σώμα μου δεν είναι στα καλύτερά του. Δεν ήθελα να αποσύρω τη συμμετοχή μου πριν από το τουρνουά, γιατί ήθελα να δω πως θα αισθανθώ στο court. Ο πρώτος αγώνας πήγε καλά, στον δεύτερο υπέφερα αρκετά, υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήμουν πολύ άσχημα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά τη νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν.

Αυτά που κάνει στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πραγματικά απίστευτα. Παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πόδι, τρέχει σαν… τρελός αριστερά και δεξιά. «Οργώνει» όλο το κορτ. Ανεβαίνει στο φιλέ και αν χρειαστεί, βουτάει κιόλας για να κερδίσει τον πόντο. Όπως έκανε στο tie break του παιχνιδιού με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Δεν σταματάει πουθενά. Δεν τον λυγίζει ο πόνος. Οσο πιο πολύ πονάει, τόσο πιο πολύ πεισμώνει. Τόσο πιο πολύ θέλει να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη.

Το καλό μάλιστα για τον Νόβακ και τους θαυμαστές είναι ότι πλέον σιγά σιγά οι πόνοι αρχίζουν να φεύγουν. Στην κατάλληλη στιγμή, αφού το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για τα προημιτελικά θα είναι το δυσκολότερο που έχει δώσει στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν. «Απόψε δεν ένιωσα τίποτα. Ευχαριστώ την ιατρική μου ομάδα, ευχαριστώ τον Θεό. Δεν θέλω να πανηγυρίσω πρόωρα, γιατί ξέρω πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος με την κίνησή μου και με τα χτυπήματά μου σήμερα», ανέφερε ο Σέρβος μετά τη νίκη επί του Αλεξ Ντε Μινόρ.

Εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς καταφέρει να αποκλείσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, στα ημιτελικά θα βρει απέναντί του τον νικητή της αναμέτρησης Μπεν Σέλτον – Τόμι Πόλ, ενώ στον μεγάλο τελικό είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά. Εάν συμβεί αυτό, ο Ελληνας τενίστας και ο Σέρβος θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σε τελικό ενός Grand Slam μετά το Ρολάν Γκαρός του 2021. Σε εκείνο το ματς ο Νόβακ είχε γυρίσει από το 0-2 και είχε πετύχει μια σπουδαία ανατροπή, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο με 3-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ