To10.gr αποκαλύπτει: Η πρόταση του Τσιτσιπά στο wonderkid του παγκοσμίου τένις (vids)

To10.gr αποκαλύπτει: Η πρόταση του Τσιτσιπά στο wonderkid του παγκοσμίου τένις (vids)

Ο γυμναστής του Γίρι Λεχέτσκα, Ράντεκ Στέπανεκ, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για το νέο ταλέντο του παγκοσμίου τένις (Νο. 47 στην ATP) και αποκαλύπτει την πρόταση που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Τσέχο τενίστα!

24/1/2023: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις, Γίρι Λεχέτσκα.

Τον υψηλόσωμο 21χρονο Τσέχο (8/11/2001, 1.85 μ.), ο οποίος πριν αντιμετωπίσει τον Στέφανο είχε ήδη αποκλείσει τενίστες κορυφαίου επιπέδου όπως είναι οι Μπόρνα Τσόριτς (Νο. 26, 6-3, 6-3, 6-3), Κρίστοφερ Εουμπανκς (Νο. 124, 6-4, 6-4, 3-6, 6-3), Κάμερον Νόρι (Νο. 14, 6-7 [8], 6-3, 3-6, 6-1, 6-4) και Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (Νο.6, 4-6, 6-3, 7-6 [2], 7-6 [3]).

Διαβάστε επίσης: O Ολυμπιακός μοιάζει έτοιμος να ξεριζώσει το αγκάθι…

Το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά μπορεί να αποδείχθηκε απροσπέλαστο για τον 21χρονο Τσέχο, ο οποίος ηττήθηκε από τον συμπατριώτη μας με 3-0 σετ (6-3, 7-6 [2], 6-4), αλλά το άστρο του Γίρι Λεχέτσκα είχε αρχίσει ήδη να «λάμπει» και να μαγνητίζει τα βλέμματα. Ενας τενίστας, που έχει κάνει άλματα προόδου τους τελευταίους μήνες και χάρη στην σπουδαία πορεία στο Αυστραλιανό Οπεν κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο. 37 της παγκόσμιας κατάταξης. Τώρα, έχοντας 12-4 στη φετινή σεζόν, βρίσκεται στο Νο. 47 της ATP, με τον Τσέχο να έχει ως αρχικό στόχο για το 2023 την είσοδο στο top-20.

Τον Αύγουστο του 2021 βρέθηκε για πρώτη φορά στο top-200, τον Φεβρουάριο του 2022 στο top-100, τον Ιανουάριο του 2023 στο top-50 και πριν από λίγες εβδομάδες στο Νο.37 (6/2/2023). Πέρσι μάλιστα ο Γίρι Λεχέτσκα είχε αγωνιστεί στον τελικό των Next Gen Finals, όπου αγωνίζονται οι κορυφαίοι τενίστες της νέας γενιάς, με τον Τσέχο, όμως, να χάνει από τον Μπράντον Νακασίμα (Νο. 50).

Η καριέρα του Γίρι έχει σταθερά ανοδική πορεία, με τον Ράντεκ Στέπανεκ, να έχει τεράστιο μερίδιο στις επιτυχίες του Τσέχου. Πρόκειται για τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Γίρι Λεχέτσκα, με τον οποίο ο 21χρονος δουλεύει μαζί πάρα πολλά χρόνια και ουσιαστικά ανεβαίνουν μαζί το μονοπάτι για την καθιέρωση και την εδραίωση στο κορυφαίο επίπεδο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @radekstepanek_coach

To10.gr συνομίλησε με τον Ράντεκ Στέπανεκ για τον εντυπωσιακό τους τελευταίους μήνες, Γίρι Λεχέτσκα, με τον Τσέχο προπονητή να αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του 21χρονου, αλλά και τη συνομιλία που είχε ο νεαρός με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την επιθυμία του Ελληνα τενίστα να προπονηθούν μαζί στο Ντουμπάι στην pre season του 2024!

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος τενίστας. Ισως εξελιχθεί σε θρύλο του παγκόσμιου τένις. Τον συνάντησα για πρώτη φορά στο Ρολάν Γκαρός του 2022, όταν προπονήθηκε με τον Γίρι. Επαιξαν μαζί ένα sparring (σ.σ όταν η προπόνηση γίνεται σε ρυθμούς αγώνα για να προετοιμαστούν για τα παιχνίδια) και ο Γίρι κατάφερε να πάρει ένα σετ. Δυστυχώς, στο ΑΟ δεν ήμουν, αλλά το είδα από την τηλεόραση. Ηταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι.

Ο Στέφανος ήταν καλύτερος και κέρδισε πανάξια το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς είναι πιο έμπειρος από τον Γίρι, Αλλά για τον Λεχέτσκα τώρα αρχίζουν τα σπουδαία. Ο Γίρι μου είπε μάλιστα ότι ο Στέφανος θέλει να προπονηθούν μαζί στην pre season της επόμενης σεζόν (2024). Να κάνουν μαζί προπονήσεις στο Ντουμπάι. Θα δούμε εάν θα γίνει πραγματικότητα. Θεωρώ ότι ο Στέφανος μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Γίρι και μαζί να βελτιωθούν με στόχο την κατάκτηση τροπαίων», αποκάλυψε ο Ράντεκ Στέπανεκ στο «10».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @radekstepanek_coach

Ποιος είναι ο Ράντεκ Στέπανεκ; Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του Γίρι; «Εργάζομαι σε ένα τένις κλαμπ που βρίσκεται στην περιοχή Προστέγιον (σ.σ ανατολική Τσεχία). Δουλεύω εκεί από το 2015 και προπονώ τους καλύτερους Τσέχους τενίστες, στο επίπεδο των juniors.

Ο Γίρι είχε έρθει στο τένις κλαμπ σε νεαρή ηλικία και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί. Κάναμε μαζί τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό τένις. Νιώθω υπέροχα βλέποντας τον Γίρι να έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουμε ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο. Κάναμε καλή αρχή στη φετινή σεζόν και ελπίζω να τα πάμε ακόμα καλύτερα», ανέφερε αρχικά ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Λεχέτσα.

Ενας άνθρωπος που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον Τσέχο και τον γνωρίζει όσο ελάχιστοι. «Ο Γίρι είναι πολύ φιλικός. Είναι πολύ ευγενικός. Δουλεύει σκληρά. Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Θεωρεί την ομάδα του ως δεύτερη οικογένειά του. Θέλει να έχουμε τις ίδιες ανέσεις με τον ίδιο», τόνισε ο Στέπανεκ και στη συνέχεια απάντησε στην ερώτηση εάν ο Γίρι μπορεί να γίνει τενίστας top-10 επιπέδου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @radekstepanek_coach

«Ναι. Αναμφίβολα μπορεί. Όλα είναι πιθανά. Δεν υπάρχουν όρια. Τα όρια είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας. Τους τελευταίους μήνες κέρδισε πολλά δύσκολα ματς, απέναντι σε καλούς τενίστες. Το θέμα είναι να είναι συνεπής. Να μπορέσει να σταθεροποιήσει το παιχνίδι του. Ισως, οι μεγάλες νίκες που πέτυχε να πρόσθεσαν περισσότερο βάρος στους ώμους του και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα να έκανε κάποιες ήττες. Όμως, ξέρω πολύ καλά ότι μέσα από τις εμπειρίες που συλλέγει θα γίνεται καλύτερος και θα βελτιώνεται συνεχώς».

Πώς είναι να εργάζεται κάποιος προπονητής φυσικής κατάστασης με έναν τενίστα τοπ επιπέδου; Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ενός κορυφαίου τενίστα; Ο Ράντεκ απάντησε:

«Ο Γίρι έχει πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εργαζόμαστε συστηματικά πάνω στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και πολλά χρόνια. Ανάμεσα στα τουρνουά δουλεύουμε στο τένις κλαμπ. Συνήθως το καθημερινό μας πρόγραμμα χωρίζεται σε φάσεις. Το πρωί το πρόγραμμα επικεντρώνεται κυρίως στην κινητικότητα και την ευκινησία και το απόγευμα στη δύναμη και στην αποκατάσταση. Κατά τη διάρκεια των τουρνουά, δουλεύουμε κυρίως με γνώμονα τα συναισθήματά του και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους που θα τον βοηθήσουν να γεμίσει ενέργεια και να προετοιμαστεί για τα παιχνίδια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @radekstepanek_coach

Ο Γίρι Λεχέτσκα είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα του παγκοσμίου τένις. Ενας από τους τενίστες που θα ακούμε συχνά το επόμενο διάστημα και φυσικά τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι μόλις 21 ετών. Διαθέτει τρομερά στοιχεία στο παιχνίδι του, τα οποία τον κάνουν πάρα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Το κατάλαβαν από… πρώτο χέρι οι Κάμερον Νόρι, Φέλιξ Οζιέ Αλασίμ και Αντρει Ρούμπλεφ (Ντόχα), οι οποίοι ηττήθηκαν φέτος από τον Τσέχο. Μόνο ο Στέφανος τη γλίτωσε. Όμως, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον οι δύο τους θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ