Σαποβάλοφ – Τσιτσιπάς 0-2: Προελαύνει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος

Σαποβάλοφ – Τσιτσιπάς 0-2: Προελαύνει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Ντένις Σαποβάλοφ, επικρατώντας του Καναδού με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του αγώνα κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ. Με 2-0 κερδισμένα σετ (6-3, 6-2) περνά στα προημιτελικά του ATP 500 της Βαρκελώνης εκεί οπού θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Άλεξ Ντε Μινόρ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενε και ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο πατέρας του και προπονητής του, Απόστολος, μιας και ο Σαποβάλοφ εμφανίστηκε στο κορτ χωρίς συγκέντρωση, με πολλά λάθη που του στοίχησαν εύκολους πόντους.

Διαβάστε επίσης: Τρέλα για τον Ολυμπιακό: Sold out και τα δύο παιχνίδια με τη Φενέρ

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς πήρε γρήγορα το προβάδισμα με break νωρίς για το 2-1. Αν και δυσκολεύτηκε έκανε το 5-3 στο σερβίς του, αφού ο Σαποβάλοφ κατάφερε και ισοφάρισε σε 40-40 δύο φορές. Με σκορ 45-30 στο 9ο game, o Στέφανος πήρε το πρώτο σετ, σε 37 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Σαποβάλοφ παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και αν και δύσκολα ισοφάρισε σε 2-2 game. Ένα εύκολο break από τον Τσιτσιπά με 15-45 για το 2-4 game, ξεκλείδωσε εντελώς το παιχνίδι και τον έφερε αγκαλιά με τη νίκη.

Ένα μεγάλο σε διάρκεια game με 4 ισοπαλίες και όμορφους πόντους και από τους 2 τενίστες έφερε το 5-2 για τον Στέφανο. Ο Έλληνας τενίστας, με νέο break  έκανε το 6-2 και πήρε εύκολα και το δεύτερο σετ σε 40 λεπτά για τη νίκη που τον έφτασε στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Σαποβάλοφ είχε 5 άσους, 1 ο Τσιτσιπάς, όμως αυτό που του στοίχισε ήταν τα 12 νταμπλ φολτ που έδωσαν εύκολους πόντους στον αντίπαλό του. Στα θετικά για τον Στέφανο το 66% στο πρώτο σερβίς, δείχνοντας αρκετά σταθερός σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού του.

Σε ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια της καριέρας του για τον Στέφανο, αν και πριν το παιχνίδι ο αντίπαλος μας προετοίμαζε για ένα πιο σκληρό παιχνίδι, που πέρασε στα προημιτελικά, εκεί που θα συναντήσει τον Ντε Μινόρ, ο οποίος πέρασε άνευ αγώνα τον Ντιμίτροφ.

Η συνέχεια του Τσιτσιπά στο τουρνουά της Βαρκελώνης μοιάζει αρκετά ελπιδοφόρα, με μοναδικό σοβαρό εμπόδιο να είναι μία πιθανή συνάντησή του με τον Αλκαράθ στον τελικό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ