Ραφαήλ Παγώνης: Τρελαίνει κόσμο το «διαμαντάκι» του ελληνικού τένις (vids)

Ραφαήλ Παγώνης: Τρελαίνει κόσμο το «διαμαντάκι» του ελληνικού τένις (vids)

Η… πλάκα στον αδερφό του Κάρλος Αλκαράθ και η τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία - Ο Ραφαήλ Παγώνης οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου στο IMG Future Stars.

Το ελληνικό τένις ζει ημέρες δόξας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τις Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, να έχουν σπουδαίες επιτυχίες στα κορυφαία τουρνουά του κόσμου και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα ελληνόπουλα που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το συγκεκριμένο άθλημα.

Χάρη στον κορυφαίο Ελληνα τενίστα και τις τρεις συμπατριώτισσές μας, το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο σπουδαίο παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον, αφού πίσω από τους έρχονται κορυφαία ταλέντα, όπως είναι η Μιχαέλα Λάκη, αλλά και ο Ραφαήλ Παγώνης, ο οποίος αυτήν εβδομάδα δίνει… ρεσιτάλ στο IMG Future Stars που διεξάγεται στο ΤΑΤΟΪ Club.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι τρεις προηγούμενες μάχες δείχνουν που… βαδίζουν (vids)

O 11χρονος (18/12/2011) τενίστας πριν από λίγες ώρες έκανε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον Ρώσο, Νικίτα Μπερντίν και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της φετινής διοργάνωσης στο επίπεδο των Κ12, όπου την Κυριακή (30/4) θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο ο Ραφαήλ Παγώνης διεκδικεί και μια wild card για το διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (σ.σ κάτω των 14 ετών), το οποίο πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Ραφαήλ απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίο ταλέντο έχει και την ψυχραιμία για να γυρίσει ένα ματς από το 2-5 στο τρίτο σετ. Ο Μπερντίν βρέθηκε μια… ανάσα από τη νίκη, αλλά ο Παγώνης δεν τα παράτησε. Πήρε πέντε συνεχόμενα games και με 6-2, 1-6, 7-5 έφτασε στη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό του IMG Future Stars.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος πέρσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά, ο Εβάν Γκιουρέσκου, με τον συμπατριώτη μας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και να είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο 11χρονος στον δρόμο για τον τελικό απέκλεισε μεταξύ άλλων τον αδερφό του Κάρλος Αλκαράθ, Χαίμε, με 4-6, 6-0, 6-0. Εκτός από τον Ισπανό, ο Ραφαήλ νίκησε επίσης τους Κάιλ Γουάν (6-0, 6-2) και Τόμας Γκρέβουλ (6-4, 6-2).

Ο αυριανός τελικός του IMG Future Stars θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι (COSMOTE TV), ενώ όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση, πηγαίνοντας στο ΤΑΤΟΪ Club.

Δείτε στιγμιότυπα από τη σπουδαία νίκη του Ράφα απέναντι στον Νικίτα Μπερντίν

«Πουλέν» του Μουράτογλου

Ο μικρός, που έχει το όνομα και το στυλ του Ράφαελ Ναδάλ, έχει σαρώσει τα πάντα στην ηλικιακή του κατηγορία, κατακτώντας τα τελευταία χρόνια τουρνουά που έχουν γίνει στις κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης, όπως είναι αυτή του σπουδαίου Πάτρικ Μουράτογλου στη γαλλική Ριβιέρα, αλλά και η αντίστοιχη του θρυλικού Μπόρις Μπέκερ στην Γερμανία.

Ο 11χρονος αθλητής του Παντελή Μοσχουτή μάλιστα έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση στον Πάτρικ Μουράτογλου, που ο άλλοτε προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς τον συμπεριέλαβε αμέσως στην ομάδα του και πολλές φορές πλέον ο Ραφαήλ Παγώνης πηγαίνει στη γαλλική ριβιέρα και προπονείται στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας του Ελληνογάλλου.

Του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Ραφαήλ Παγώνης έχει κάτι το… μοναδικό. Εχει το «χάρισμα». Είναι ένα… ατόφιο διαμάντι. Ένα ταλέντο, που με σκληρή δουλειά, πάθος, θέληση, επιμονή και υπομονή μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Εκτός από τον Ναδάλ, ο Ραφαήλ λατρεύει και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο προφίλ του μπορεί κανείς να βρει φωτογραφία που είχε βγάλει με τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα το 2017, όταν ήταν 5 χρονών. Το 2020 ο Παγώνης ανέβασε νέα φωτογραφία με τον «Στεφ», τον οποίο είχε συναντήσει στο τουρνουά που είχε γίνει στο Ρότερνταμ.

«Νιώθω πάντα υπέροχα όταν σε βλέπω. Σε ευχαριστώ που πάντα βρίσκεις χρόνο για να μιλήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Εισαι ένας υπέροχος τενίστας και ένας υπέροχος άνθρωπος. Είμαστε περήφανοι για σένα», είχε γράψει χαρακτηριστικά στη σχετική λεζάντα ο 8χρονος τότε Ραφαήλ, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο προφίλ του και απεικονιζόταν ο Τσιτσιπάς είχε αναφέρει: «Μπράβο Στέφανε, συγχαρητήρια. Είσαι παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Ευχομαι να ακολουθήσω τα βήματά σου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ