Κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης με… ένα σετ η Ριμπάκινα

Κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης με… ένα σετ η Ριμπάκινα

Η Έλενα Ριμπακίνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του τουρνουά της Ρώμης, επικρατώντας της Ανχελίνα Καλίνινα η οποία εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ.

Η νο 6 στον κόσμο Έλενα Ριμπακίνα έκανε «ζέσταμα» για το «Γαλλικό Όπεν» κατακτώντας τον τίτλο του «Ιταλικού Όπεν» στη Ρώμη, αφού η Ουκρανή αντίπαλός της Ανχελίνα Καλίνινα αναγκάστηκε να αποσυρθεί με τραυματισμό στο αριστερό πόδι, ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 6-4, 1-0.

Η γεννημένη στη Μόσχα Ριμπάκινα που εκπροσωπεί το Καζακστάν ξεκίνησε νευρικά στον αγώνα που καθυστέρησε λόγω της βροχής, «χάνοντας» το εναρκτήριο σερβίς της πριν η πρωταθλήτρια του Wimbledon ισοφαρίσει σε 3-3 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το εναρκτήριο σετ με ένα καθυστερημένο break.

Η Καλίνινα, παίζοντας στον δεύτερο τελικό της καριέρας της σε μονό, κάλεσε τον προπονητή στο γήπεδο αφού έχασε το εναρκτήριο game του δεύτερου σετ προτού εγκαταλείψει τον αγώνα με κλάματα.

Η νίκη εξασφάλισε στη φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, Ριμπάκινα, τον δεύτερο τίτλο της για τη χρονιά μετά τον θρίαμβό της στο Indian Wells και τον πέμπτο συνολικά.

Η 23χρονη, που κέρδισε τρεις από τους αγώνες της στη Ρώμη μετά την αποχώρηση των αντιπάλων της (Καλίνσκαγια και Σφιάτεκ οι άλλες δύο), θα μπει στην πρώτη πεντάδα στην κατάταξη WTA αύριο (22/5) Δευτέρα.

Έφτασε επίσης στον τελικό στο Μαϊάμι και κατευθύνεται στο «Ρολάν Γκαρός» ως κορυφαία διεκδικήτρια για το τρόπαιο ενώ έγινε η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες σε 1000αρια μέσα στο 2023 έχοντας φτάσει τις 19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ