Τζόκοβιτς – Αλκαράθ 3-1: Ο «ατσάλινος» Νόλε λύγισε τον τραυματία Ισπανό

Τζόκοβιτς – Αλκαράθ 3-1: Ο «ατσάλινος» Νόλε λύγισε τον τραυματία Ισπανό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε την αντίσταση του Κάρλος Αλκαράθ που τραυματίστηκε στο 3ο σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros.

Η εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο τραυματισμός του Κάρλος Αλκαράθ στο τρίτο σετ, συνέβαλαν στην πρόκριση του Σέρβου στον τελικό του Roland Garros, για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο 36χρονος και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 του Ισπανού και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στον ημιτελικό και έβαλε πλώρη για τον 23ο τίτλο της καριέρας του σε Grand Slam, στόχος που αν επιτευχθεί θα σπάσει την ισοβαθμία με τον Ράφα Ναδάλ.

Διαβάστε επίσης: «Γελάει» η Ευρώπη με την αποβολή του Γουόκαπ: «Η πιο soft που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια» (vids)

Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς στην περίπτωση που «σηκώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει κατακτήσει από τρεις φορές όλα τα Grand Slam.

Τα δύο πρώτα σετ πρόσφεραν τένις κορυφαίου επιπέδου, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει το πρώτο με 6-3 και τον Ισπανό να απαντάει με 7-5 στο δεύτερο, δίνοντας μερικούς μαγικούς πόντους που έκαναν μέχρι και τον Σέρβο να αποθεώσει τον αντίπαλό του.

Ο Αλκαράθ ήταν άτυχος στο ξεκίνημα του τρίτου σετ καθώς μόλις στο δεύτερο game αντιμετώπισε πρόβλημα στη δεξιά γάμπα και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ χωρίς να το δικαιούται με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει ακούραστα το break και να προηγηθεί με 2-1. Από εκεί κι έπειτα η εικόνα του αγώνα άλλαξε καθώς ο Αλκαράθ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στα ίδια στάνταρ με πριν.

Ο Τζόκοβιτς έκλεισε το σετ με 6-1, ενώ με το ίδιο σκορ κατέκτησε και το 4ο σετ για να πάρει εν τέλει τη νίκη, μαζί την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στο Ρουντ και τον Ζβέρεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ