Νόβακ Τζόκοβιτς: Στον βωμό του 23ου Grand Slam (vids)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στον βωμό του 23ου Grand Slam (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε σε ένα ιστορικό επίτευγμα. Όμως, στον βωμό του 23ου Grand Slam παρασύρθηκε και εκτέθηκε.

Ένα ακόμα Ρολάν Γκαρός πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Μια διοργάνωση την οποία θα θυμόμαστε όλοι για το ιστορικό επίτευγμα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επιβεβαίωσε με επιβλητικό τρόπο τον τίτλο του φαβορί στον τελικό με τον Κάσπερ Ρουντ (σ.σ νίκη με 3-0 σετ) και κατέκτησε το τρίτο του τρόπαιο στο Παρίσι (2016, 2021, 2023), αλλά και 23ο συνολικά στην καριέρα του σε επίπεδο Grand Slam. Ο Νόλε ξεπέρασε σε κατακτήσεις Grand Slams τον Ράφαελ Ναδάλ (22) και άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από τον Ρότζερ Φέντερερ (20), με τον Σέρβο πλέον να λογίζεται από πολλούς ως ο GOAT (Greatest of all time) του παγκόσμιου τένις. Μια μεγάλη κουβέντα.

Μια ατελείωτη κουβέντα, που δεν καταλήγει πουθενά τις περισσότερες φορές. Σίγουρα, μετά τον τίτλο που κατέκτησε στο Παρίσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρείται ως ο κορυφαίος στην ιστορία του παγκόσμιου τένις για όσους μετρούν τον GOAT σε κατακτήσεις Grand Slams. Όμως, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν καλύτερο του Σέρβου τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός στη σπουδαία του καριέρα κατέκτησε συνολικά 103 τίτλους, ενώ ο Νόβακ έχει 94.

Διαβάστε επίσης: Στις χίλιες ζωές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπήρχε πάντα μια για το ποδόσφαιρο… (pics, vids)

Τους περισσότερους τίτλους καριέρας πάντως έχει ο Τζίμι Κόνορς με 109. Ισως κάποιοι να θεωρούν ως GOAT τον Αμερικανό… οδοστρωτήρα, που έγραψε ιστορία τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ενα θέμα για το οποίο θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες λέξεις. Μάταια, όμως, καθώς ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Τα δικά του κριτήρια. Τον δικό του τρόπο σκέψης και στην τελική, ο καθένας έχει τον δικό του αγαπημένο τενίστα. Αυτόν που έχει «δεθεί» συναισθηματικά, έχει μεγαλώσει, έχει απολαύσει, έχει αγαπήσει κτλ. κτλ…

Ο Νόβακ, ο οποίος έφτασε επίσης σε κατακτήσεις Grand Slams την σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς (23), είναι σίγουρα ένας από τους πιο πετυχημένους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ούτε καν οι haters του Σέρβου τενίστα. Είναι factos, που είχε πει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ομως, ο τρόπος που κατέκτησε το 23ο Grand Slam στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν λιγάκι κάπως… άκομψος. Ο Σέρβος το άξιζε. Απόλυτα. Δίκαια το πήρε. Όμως, ο τρόπος που χειρίστηκε το ματς με τον Κάρλος Αλκαράθ, για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, ήταν λάθος. Στην αρχή του τρίτου σετ ο Ισπανός τενίστας προσπάθησε να γυρίσει ένα σερβίς του Νόβακ (σ.σ ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για το 1-1 στα games), αλλά από την υπερπροσπάθεια που έκανε ένιωσε ένα τράβηγμα στο πόδι του. Σε εκείνο το σημείο, όμως, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ATP, ο Ιβηρας δεν δικαιούταν να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ. Η chair umpire κατέβηκε από την καρέκλα και τον ενημέρωσε για τον σχετικό κανονισμό, με τον Ισπανό να παίρνει τελικά ιατρικό τάιμ άουτ, αφού δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, βάσει των κανονισμών, να χάσει αυτόματα ένα game, με τον Τζόκοβιτς να κάνει break (1-2) χωρίς καν να… ιδρώσει.

Μετά το ιατρικό τάιμ άουτ του Κάρλος Αλκαράθ, ο Σέρβος τενίστας σηκώθηκε και σέρβιρε σαν να μην τρέχει τίποτα, με τον κόσμο στις εξέδρες να αποδοκιμάζει και την chair umpire να παρακαλάει από το μικρόφωνο το κοινό να σταματήσει το γιουχάρισμα. Ο Νόβακ δεν πτοήθηκε. Σέρβιρε και έφτασε στο 3-1. Στη συνέχεια έφτασε στο 4-1, στο 5-1 και στο 6-1, κάνοντας το 2-1 στα σετ. Ηταν πλέον θέμα χρόνου να κάνει το 3-1 στα σετ και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Μια πρόκριση που θα κράταγε «ζωντανό» τον στόχο του 23ου. Κάτι που συνέβη λίγο αργότερα, με τον Νόβακ να παίρνει σερί games μέχρι το 5-0 του τέταρτου σετ και στη συνέχεια με 6-1 games να παίρνει τελικά τη νίκη – πρόκριση.

Ο Νόβακ, στην κατάσταση που ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ, ήταν σίγουρο ότι θα φτάσει στον τελικό. Ο Τζόκοβιτς, όμως, το… παρακάνε. Πολλούς από τους πόντους που πήρε τους πανηγύρισε έξαλλα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο «Philippe – Chatrier», με τους θεατές να γιουχάρουν. Ηταν η πρώτη φορά, που ο Σέρβος δεν έπαιζε με τον Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός και δεχόταν γιουχάρισμα από τον κόσμο (σ.σ ο Ισπανός είχε πάντα το κοινό με το μέρος του).

Πολλές φορές ο κόσμος έδειξε την αντίθεσή του στον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι ο Νόβακ, μετά τον τραυματισμό του αντιπάλου του. Στον βωμό του 23ου ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρασύρθηκε. Αυτό συνέβη on court, γιατί off court μετά το τέλος της αναμέτρησης συνεχάρη τον Ισπανό που συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος και δεν αποσύρθηκε. «Συγχαρητήρια στον Κάρλος όμως, σέβομαι το ότι έπαιξε ως το τέλος με πρόβλημα και δεν παράτησε το ματς. Ήταν ένα αμφίρροπο ματς και έγινε αυτό με τον τραυματισμό του. Από εκεί και πέρα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος αν και έβλεπα ότι έχει πρόβλημα», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κανείς δεν ξέρει εάν ο Σέρβος θα κέρδιζε το ματς, εάν ο Ισπανός δεν είχε τραυματιστεί. Ακόμα και ο ίδιος ο Νόλε παραδέχθηκε ότι ο Ιβηρας είχε ανεβάσει την απόδοσή του μετά τα μέσα του δεύτερου σετ. «Στο πρώτο 1.5 σετ έπαιζα καλά. Μετά φάνηκε ότι ήταν καλύτερος ο Κάρλος, αλλά έπρεπε να παίξω πιο επιθετικά», ανέφερε ο Σέρβος. Ο Νόλε τελικά τα κατάφερε. Με… άκομψο τρόπο, αλλά τα κατάφερε. Εφτασε τα 23 Grand Slams και πλέον μπορεί να λογίζεται ως ο GOAT του παγκόσμιου τένις. Όμως, πάντα το παιχνίδι με τον Κάρλος Αλκαράθ θα είναι ένα μελανό σημείο, για ηθικούς λόγους, στην πορεία προς το τρίτο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ