Βοντρούσοβα – Ζαμπέρ 2-0: Θριαμβεύτρια στο Wimbledon η Τσέχα (pics, vid)

Βοντρούσοβα – Ζαμπέρ 2-0: Θριαμβεύτρια στο Wimbledon η Τσέχα (pics, vid)

H Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι η νέα βασίλισσα του Wimbledon, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί της Ονς Ζαμπέρ, στον μεγάλο τελικό.

Τι και αν στα μάτια των περισσότερων φάνταζε το αουτσάιντερ, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, κατόρθωσε σε έναν σκληρό τελικό για πολλά νεύρα να επικρατήσει της Ονς Ζαμπέρ με 2-0 σετ (6-4, 6-4), κατέκτησε το Wimbledon και έφτασε στον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Οι δύο τενίστριες μπήκαν στον τελικό φανερά αγχωμένες και τελικά αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη σταθερότητα ήταν το νούμερο 42 της κατάταξης, που έφτασε και στη νίκη, έναντι της Τυνήσιας, νούμερο 6 της λίστας.

Διαβάστε επίσης: Ισπανικά σενάρια για Ολυμπιακό και Ντούσαν Τάντιτς (vid)

Η Βοντρούσοβα έγινε η πρώτη unseeded πρωταθλήτρια στο Wimbledon και συνολικά η τρίτη Τσέχα που κατακτά το ιστορικό βρετανικό τουρνουά, μετά τις Νοβότνα και Κβίτοβα.

Για την Ζαμπέρ αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε τελικό Wimbledon (πέρυσι είχε ηττηθεί από τη Ριμπάκινα), όμως μετά το τέλος του αγώνα έδωσε υπόσχεση στον κόσμο πως θα τα καταφέρει κάποια μέρα.

Το ματς:

Η Ζαμπέρ μπήκε πιο δυνατά και με break από νωρίς βρέθηκε μπροστά με 0-2, πριν κάνει break to break η Βοντρούσοβα και διατηρήσει το σερβίς της για το 2-2.

Νέο break από την Τυνήσια για το 2-4, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της Βοντρούσοβα και με 4 συνεχόμενα κερδισμένα games (2 breaks) γύρισε υπέρ της την κατάσταση και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Με δύο breaks ξεκίνησε το δεύτερο σετ, με την Βοντρούσοβα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε το δεύτερο service game της και την Ζαμπέρ να ξεφεύγει με 1-3, πριν σπάσει εκ νέου η Τσέχα το σερβίς της αντιπάλου της για το 2-3 και να κρατήσει το δικό της στη συνέχεια για την ισοφάριση.

Ακόμη ένα break για να βρεθεί μπροστά με 5-4 ήταν αυτό που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη και το τρόπαιο στο ν.42 της WTA, που απλώς κράτησε το σερβίς της μετά για το τελικό 6-4 και 2-0 στα σετ.

Από τη Δευτέρα 17/7, με την αναθεώρηση της κατάταξης με τη νίκη της η Βοντρούσοβα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη δεκάδα της WTA και συγκεκριμένα στο νούμερο 10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ