Με ανατροπή στον τελικό του Wimbledon η Ζαμπέρ για δεύτερη σερί φορά

Με ανατροπή στον τελικό του Wimbledon η Ζαμπέρ για δεύτερη σερί φορά

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σε Grand Slam κόντρα στην Βοντρούσοβα έχει η Ονς Ζαμπέρ που απέκλεισε στα ημιτελικά την Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ με ανατροπή

Παρούσα για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Γουίμπλεντον θα είναι η Ονς Ζαμπέρ (νο6 στον κόσμο), μετά την τεράστια ανατροπή που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (13/7) απέναντι στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3).

Η Τυνήσια, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 στα σετ (6-7) και στο δεύτερο δέχτηκε πρώτη μπρέικ από την Λευκορωσίδα, δεν το έβαλε κάτω πήρε τρία συνεχόμενα game, ισοφάρισε σε 1-1 και στο decider με 6-3 έφτασε στο 2-1.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Βούκσεβιτς μπορεί να γίνει το κλειδί του καλοκαιριού στο λιμάνι

Απέναντί της στον τελικό του Σαββάτου (15/7) θα είναι η Μαρκέτα Βοντρούσοβα (No. 42 στην παγκόσμια κατάταξη) που απέκλεισε την Ελίνα Σβιτολίνα με 2-0 σετ (6-3, 6-3), κόντρα στην οποία θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο σε Grand Slam, αγωνιζόμενη μάλιστα για δεύτερη σερί φορά σε τελικό του Wimbledon, χάνοντας πέρσι σε μια φοβερή αναμέτρηση από την Έλενα Ριμπάκινα.

Η Σαμπαλένκα ήταν το μεγάλο φαβορί, είχε την ευκαιρία όταν προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο σετ να φτάσει στο 2-0, ωστόσο, ήταν πολύ νευρική και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο Grand Slam μέσα στη σεζόν, μετά το Australian Open που είχε πάρει στην Μελβούρνη.

Επίσης, σήμερα, με την ήττα της έχασε την ευκαιρία να εκτοπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ από την κορυφή της WTA, όπου παραμένει η 22χρονη Πολωνή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ