Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Το αμερικανικό «swing» ξεκινάει και χρειάζονται αντιδράσεις

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Το αμερικανικό «swing» ξεκινάει και χρειάζονται αντιδράσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ξεκινάνε από αύριο, Δευτέρα, τις υποχρεώσεις τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, εκεί όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν σε πολύ δυνατά τουρνουά, με τελικό στόχο το US Open στο τέλος Αυγούστου.

Είμαστε για τα καλά στην μέση του καλοκαιριού. Κάτι που εκτός από ζέστη, ήλιο και θάλασσα, σημαίνει πάρα πολύ τένις. Η περίοδος των αμερικανικών τουρνουά έχει ήδη ξεκινήσει. Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μπαίνουν στην μάχη του αμερικανικού swing από αύριο, Δευτέρα. Σε διαφορετικά τουρνουά βέβαια αλλά με τους ίδιους στόχους.

Ο μεγάλος στόχος, εκτός από τις καλές πορείες στις αρκετές διοργανώσεις που θα βρουν μπροστά τους τον επόμενο μήνα, είναι η κατάλληλη προετοιμασία εν όψει του τέταρτου και τελευταίου Grand Slam της σεζόν, στην Νέα Υόρκη και το US Open.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Αντετοκούνμπο, «βροχή» τα αρνητικά σχόλια: «Η μεγαλύτερη cheerleader στην ιστορία»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στο τουρνουά του Λος Κάμπος, τουρνουά της κατηγορίας ΑΤΡ250. Ο Έλληνας νούμερο 5 του κόσμου, έμαθε πριν από λίγες ώρες την κλήρωση του, στην οποία παρόλο που βρίσκεται στο νούμερο 1 του ταμπλό, κρύβει αρκετές «παγίδες».

Ο ανεβασμένος Ρίνκι Χιτζικάτα ή η εμπειρία του Τζόν Ίσνερ για τον Στέφανο που σε ενδεχόμενη πρόκριση μπορεί να παίξει με τον Νίκολας Τζάρι από τον οποίον έχασε πριν από μερικές εβδομάδες στο Χάαλε της Γερμανίας.

Ο μήνας που ακολουθεί είναι κομβικός για τον Τσιτσιπά. Θα παίξει μετά από καιρό σε hard court επιφάνεια -στην οποία μετά από το χώμα- έχει τις καλύτερες του επιδόσεις. Μάλιστα, ακολουθούν τουρνουά στα οποία παραδοσιακά έχει καλές πορείες και φαίνεται να νιώθει άνετα.

Ο Τσιτσιπάς άφησε το πρώτο τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους την εβδομάδα που μας πέρασε στην Ατλάντα, με σκοπό να ξεκουραστεί και να φανεί όσο πιο έτοιμος γίνεται. Καθώς αμέσως μετά το Μεξικό, ταξιδεύει στον Καναδά και το Τορόντο, εκεί όπου θα μπει στην μάχη του ενός από τα δύο Masters της περιόδου.

Θέλει σίγουρα μια καλύτερη πορεία από την περσινή, εκεί όπου είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο από τον Βρετανό, Τζάκ Ντρέιπερ. Στοχεύει σε μια ανάλογη εικόνα με αυτή του 2021, όταν και είχε φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.

Οι υποχρεώσεις και το δύσκολο πρόγραμμα όμως δεν σταματούν εκεί. Ο Τσιτσιπάς θα χρειαστεί να πάει την αμέσως επόμενη εβδομάδα στο δεύτερο Masters στο Σινσινάτι. Ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά. Ένα τουρνουά που πέρσι είδε τον Μπόρνα Τσόριτς να του παίρνει τον τίτλο στον τελικό και το 2021 έφτασε μέχρι τον ημιτελικό (αποκλεισμός από τον Ζβέρεφ).

Θα ακολουθήσει το 250αρι του Γουίνστον-Σάλεμ, προτού γίνει το τεράστιο ραντεβού του παγκοσμίου τένις στα courts της Νέας Υόρκης για το US Open, στις 28 του Αυγούστου.

Το διάστημα που θα περάσει είναι η ευκαιρία του Τσιτσιπά να μαζέψει πόντους, πορείες και ρυθμό για μια καλή πορεία στο τελευταίο Major.

Ανάλογη ευκαιρία είναι και για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα ξεκινάει αύριο από το WTA στην Ουάσινγκτον (έχει και ανδρικό ταμπλό, το οποίο δεν προτίμησε ο Τσιτσιπάς) και ψάχνει μια καλή πορεία η οποία εκτός όλων των άλλων θα της δώσει και μια έντονη ψυχολογική ώθηση εν όψει της απαιτητικής συνέχειας.

Η Σάκκαρη δεν κατάφερε να κάνει κάποια καλή πορεία ούτε στο Roland Garros ούτε στο Wimbledon και σε γενικές γραμμές προσπαθεί να βρει τον καλύτερο της εαυτό. Το πρόγραμμα στις γυναίκες δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των ανδρών. Όπως είπαμε, παρόλο που δεν πήγε ο Στέφανος, η διοργάνωση στην Ουάσινγκτον είναι και για τα δύο ταμπλό.

Ακολουθεί το 100αρι στο Μόντρεαλ (το οποίο είναι το ίδιο τουρνουά με τους άνδρες αλλά σε διαφορετική πόλη), ενώ αμέσως ακολουθεί και σε αυτήν την περίπτωση το 1000αρι στο Σινσινάτι. Τεράστιες ευκαιρίες για την νούμερο 9 στον κόσμο τενίστρια. Παίζει σε μια από τις αγαπημένες της περιόδους, ενώ ταυτόχρονα παίζει και στην αγαπημένη της επιφάνεια. Σε αυτήν που και σωματικά και τεχνικά αντιμετωπίζει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Προτού φτάσει και η Μαρία στο US Open. Στο αμερικανικό Grand Slam, η Σάκκαρη έχει αποδείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει πορείες που μπορούν να της δώσουν την ώθηση στον βαθμολογικό πίνακα που έχει χάσει. Το 2021 είχε φτάσει στον ημιτελικό και είχε χάσει από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Έμα Ραντουκάνου, ενώ πέρσι είχε χάσει από την Γουάνγκ στον δεύτερο γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ