Ανακοίνωση της WTA για την απαγόρευση εισόδου στην Τσεχία σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες

Ανακοίνωση της WTA για την απαγόρευση εισόδου στην Τσεχία σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες

Με ανακοίνωση της, η WTA παίρνει θέση για την απόφαση της Τσεχίας να απαγορεύσει την είσοδο σε αθλήτριες με καταγωγή από Ρωσία και Λευκορωσία.

Μετά τον σάλο με την απαγόρευση εισόδου στην Πολωνία για την Ρωσίδα, Βέρα Ζβονάρεβα, ένα νέο περιστατικό ανάλογου περιεχομένου ξέσπασε στην Τσεχία αναφορικά με τουρνουά της WTA.

Πιο συγκεκριμένα στο τουρνουά που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Πράγα, οι Τσέχοι απαγόρευσαν την είσοδο σε αθλήτριες με καταγωγή από την Ρωσία και την Λευκορωσία, κάτι που προκάλεσε την παγκόσμια ομοσπονδία τένις γυναικών να πάρει θέση.

Διαβάστε επίσης: Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έτοιμα να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή του κόσμου (vids)

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση είναι μεν κατά του πολέμου και των κινήσεων της ρωσικής κυβέρνησης, όμως δείχνει την υποστήριξη της στις αθλήτριες, οι οποίες αγωνίζονται με ουδέτερη καταγωγή και δεν τους επετράπη η είσοδος στην χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δήλωση WTA σχετικά με αθλητές στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τσεχία:

Η WTA καταδικάζει κατηγορηματικά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κατακριτέες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης. Το WTA συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει τους Ουκρανούς αθλητές του Tour – καθώς και όλους τους αθλητές του – που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις ως επαγγελματίες αθλητές, ενώ πολλοί από τους αγαπημένους τους και τη χώρα τους αντιμετωπίζουν επιθέσεις από τη Ρωσία.

Μεμονωμένοι παίκτριες των οποίων η εθνικότητα είναι Ρωσίας/Λευκορωσίας συνεχίζουν να αγωνίζονται στο Tour σε ουδέτερη βάση. Παρά την ουδετερότητά τους, ορισμένες παίκτριες του WTA στερούνται από τις τσεχικές κυβερνητικές αρχές τη δυνατότητα να αγωνιστούν στον αγώνα WTA 250 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα.

Οι κανόνες ορίζουν ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται στο WTA με βάση αποκλειστικά την αξία τους, χωρίς διακρίσεις. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την κατάσταση καθώς συνυπολογίζουμε σημαντικές εκτιμήσεις γύρω από αυτά τα περίπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ