Θριαμβευτής στο Μεξικό ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον 10ο τίτλο του! (vids)

Θριαμβευτής στο Μεξικό ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον 10ο τίτλο του! (vids)

Με πολύ καλό και αποτελεσματικό τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Άλεξ Ντε Μινόρ και κατέκτησε τον τίτλο του τουρνουά του Λος Κάμπος στο Ακαπούλκο του Μεξικό.

Ιδανικότερο αντίπαλο δεν θα περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ώστε να… σπάσει το ρόδι και να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο για το 2023. Ο Έλληνας τενίστας έχει αποδείξει πως ξέρει πως να επικρατεί του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ και το έκανε για 10η φορά στην καριέρα του, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το τρόπαιο υπ’ αριθμόν 10 στην εως τώρα καριέρα του από το 2018.

Το κατάφερε επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) μέσα σε 1 ώρα και 27′, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο τένις, όπως έκανε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του Mifel Tennis Open, κατηγορίας ATP250.

Διαβάστε επίσης: Οργιάζουν οι φήμες για Ολυμπιακό και Μάικ Τζέιμς – Τι απαντούν οι Ερυθρόλευκοι (pic)

Θεαματικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με love game εκμεταλλευόμενος δύο λάθη του Ντε Μινόρ, με τον Αυστραλό στη συνέχεια να υπερασπίζεται το σερβίς του αλλά ένα ακόμα διαδοχικό love game από τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 2-1 στα game υπέρ του στο πρώτο σετ. Ακολούθησε μπρεικ από τον Τσιτσιπά για το 3-1, με τον Ντε Μινόρ να απαντά με το ίδιο νόμισμα και να μειώνει σε 3-2 game και να κάνει εν τέλει και το 3-3 μετά από διαδοχικά αβίαστα λάθη του Στέφανου.

 

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς όμως έβγαλε αντίδραση, σοβαρότητα και ψυχραιμία στις προσπάθειες του Αυστραλού να πάρει κάποιο γκέιμ, παίρνοντας τα τρία επόμενα και κερδίζοντας τελικά το σετ με 6-3 σε 37 λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε παρόμοια εξέλιξη με τον Στέφανο να παίρνει το πρώτο game και να κάνει το 2-0 με το τρίτο του love game στην αναμέτρηση. Ο Ντε Μινόρ μείωσε σε 2-1, ο Στέφανος είχε την απάντηση κάνοντας το 3-1 στα game, με τον Αυστραλό να βγάζει αντίδραση αρχικά μειώνοντας σε 3-2 και στη συνέχεια με δικό του love game να ισοφαρίζει στο δεύτερο σετ σε 3-3 στα game.

 

Μάλιστα προηγήθηκε κιόλας με 4-3 στα game, κάτι που αφύπνισε τον Τσιτσιπά, απαντώντας και αυτός με τη σειρά του με δικό του love game για το 4-4 και κάνοντας brake στο σερβίς του αντιπάλου του για το νέο προβάδισμα (5-4).

Στο Championship point, ο Τσιτσιπάς που είχε το σερβίς, δεν λάθεψε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 6-4 και κατακτώντας δίκαια τον τίτλο στο Μεξικό με 2-0.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ