Τσιτσιπάς: Η «χρυσή βίβλος» του Έλληνα πρωταθλητή – Συμπλήρωσε… δεκάρι

Τσιτσιπάς: Η «χρυσή βίβλος» του Έλληνα πρωταθλητή – Συμπλήρωσε… δεκάρι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής τον δέκατο τίτλο στην καριέρα του μετά την νίκη του στον τελικό του Λος Κάμπος. Δείτε αναλυτικά την αποκλειστικά δική του λίστα με τρόπαια

Το «χρυσό» παιδί του ελληνικού τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε μετά από μια φανταστική εβδομάδα το τουρνουά του Λος Κάμπος στο Μεξικό.

Για να το κάνει αυτό, ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό, τον οποίον και κέρδισε με 6-3/6-4, σηκώνοντας τον δέκατο τίτλο καριέρας και πρώτο στην περίοδο του 2023.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτός του ότι συμπλήρωσε τους 10 τίτλους καριέρας, πήρε ταυτόχρονα το τέταρτο τρόπαιο στην hard επιφάνεια και πρώτο σε τουρνουά που δεν παίζεται σε κλειστό, μετά τον πρώτο του τίτλο στην Στοκχόλμη και τους δύο απανωτούς στην Μασσαλία.

Επέστρεψε στους επιτυχημένους τελικούς μετά από ένα χρόνο και περίπου ένα μήνα, όταν και είχε κατακτήσει την Μαγιόρκα (γρασίδι), ενώ ο σημερινός αποτέλεσε τον τρίτο τελικό μέσα στο 2023 (είχαν προηγηθεί οι δύο χαμένοι σε Australian Open και Βαρκελώνη).

Πιο συγκεκριμένα όμως, όπως αναφέραμε λίγο νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο καριέρας στην Στοκχόλμη το 2018, όταν και είχε κερδίσει τον Γκούλμπις στον τελικό.

Ακολούθησαν τρεις μέσα στο 2019. Ο πρώτος στην Μασσαλία, ο δεύτερος στο Εστορίλ (χώμα) και ο τρίτος ο οποίος αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν από τους σημαντικότερους. Αυτός στα Nitto ATP Finals, όταν και είχε κερδίσει τον Ντόμινικ Τιμ.

Μόνο στην υπεράσπιση του τίτλου αρκέστηκε ο Τσιτσιπάς το 2020, δηλαδή αυτόν στην Μασσαλία, ο οποίος αποτέλεσε το νούμερο 5.

Ακολούθησε η πρώτη κατάκτηση τουρνουά Masters 1000 στο Μονακό, ενώ ο νούμερο 7 ήταν πάλι σε χώμα, αυτή τη φορά στην Λυόν.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο νούμερο 8 και το νούμερο 9. Αρχικά όταν υπερασπίστηκε το 2022 τον τίτλο του στο Μονακό και αργότερα με την κατάκτηση της Μαγιόρκα, για να φτάσουμε στο δέκα το καλό, σήμερα στο Μεξικό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ