Σταματάει το τένις στα 24 του ο Ύμερ

Σταματάει το τένις στα 24 του ο Ύμερ

Ο Μίκαελ Ύμερ αποφάσισε με ανακοίνωση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση του παγκόσμιου τένις, μετά και την ποινή που του επιβλήθηκε.

Σοκ στο παγκόσμιο τένις καθώς ο Μίκαελ Ύμερ αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του μόλις στα 24 του.

Ο Σουηδός τενίστας έκανε γνωστή την απόφαση του μέσα από τα social media, ευχαριστώντας όσους ήταν μαζί του σε αυτό το ταξίδι, ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους τους συναδέλφους του.

Η απόφαση αυτή αφορά προφανώς την ποινή που του επέβαλε η ITF πριν από λίγες εβδομάδες και αφορούσε θέματα ντόπινγκ.

Το αξιοσημείωτο όμως στην ιστορία του Ύμερ αποτελεί το γεγονός ότι ουδέποτε βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά η ποινή του επιβλήθηκε λόγω των τριών απουσιών του σε ελέγχους.

Μάλιστα την μια φορά ο Σουηδός υποστήριξε πως δεν έφταιγε, κάτι που ενστερνίστηκε και ένα διεθνές δικαστήριο, με την ITF όμως να παραμένει ανένδοτη στην απόφαση της.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο CAS, εκεί όπου ο 24χρονος είδες την ποινή του να εκτοξεύεται στους 18 μήνες ενασχόλησης με το επαγγελματικό τένις.

Μετά από όλα αυτά, ο Ύμερ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του μόλις στα 24, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι οριστική αυτή η απόφαση ή θα αλλάξει κάτι όταν ολοκληρωθούν οι 18 μήνες.

Ο ίδιος έγραψε: «Αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Σας ευχαριστώ όλους για τις φοβερές εμπειρίες. Τι ταξίδι ήταν! Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοί μου να τα πάνε καλά».

 

Ο νούμερο 80 στον κόσμο Σουηδός είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι το νούμερο 50, ενώ είχε αγωνιστεί αρκετές φορές αντίπαλος με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στην καριέρα του κατάφερε να φτάσει σε έναν τελικό, στο Γουίνστον Σάλεμ στην Αμερική (σε επίπεδο ΑΤΡ250).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ