Στο Κανκούν οι WTA Finals του 2023

Στο Κανκούν οι WTA Finals του 2023

Θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου.

Η εφετινή «έκδοση» των WTA Finals θα διεξαχθεί στο Κανκούν του Μεξικού το διάστημα 29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου, βάσει μονοετούς συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/9) το όργανο του γυναικείου επαγγελματικού τένις (WTA).

Στη διοργάνωση, με την οποία θα «πέσει η αυλαία» της σεζόν του 2023, θα λάβουν μέρος οι οκτώ καλύτερες παίκτριες στο μονό και οι οκτώ καλύτερες ομάδες στο διπλό. Με αυτή την ανακοίνωση μπήκε τέλος στη φημολογία ότι το εφετινό τουρνουά θα μπορούσε να διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς τον περασμένο μήνα το όργανο του επαγγελματικού τένις των ανδρών είχε γνωστοποιήσει ότι τα Next Gen Finals θα λάβουν χώρα στην Τζέντα το διάστημα 2023-27, με αποτέλεσμα να «φουντώσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Το δεύτερο «στοίχημα» του Μαρτίνεθ: Η διαχείριση του «γεμάτου» ρόστερ και μια 6αδα αγώνων που δημιουργεί δεδομένα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση επιστρέφει στο Μεξικό μετά από ένα χρόνο, καθώς τα WTA Finals του 2021 είχαν λάβει χώρα στην Γκουανταλαχάρα. Τότε είχε αναλάβει τη διοργάνωση η μεξικανική πόλη, αντί για την κινεζική Σενζέν, καθώς η WTA είχε αφαιρέσει από το καλαντάρι της τα τουρνουά επί ασιατικού εδάφους, λόγω της πανδημίας. Οι WTA Finals επρόκειτο να επιστρέψουν στη Σενζέν για το διάστημα 2022-30, αλλά η WTA ανέστειλε τα τουρνουά στην Κίνα, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια της άλλοτε κορυφαίας αθλήτριας του κόσμου στο διπλό, Πενγκ Σουάι.

Η WTA έχει ανακοινώσει από τα μέσα Απριλίου την άρση αναστολής διεξαγωγής τουρνουά στην Κίνα, η διοργάνωση των οποίων αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Οι WTA Finals διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες το διάστημα 2002-05 και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετές πόλεις, όπως Μαδρίτη, Ντόχα, Κωνσταντινούπολη και Σιγκαπούρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ