Το turning point: Η στιγμή που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή της Μαρίας Σάκκαρη! (vids)

Το turning point: Η στιγμή που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή της Μαρίας Σάκκαρη! (vids)

Το πρόβλημα της Ελληνίδας τενίστριας δεν ήταν αγωνιστικό…

Ξέσπασμα. «Θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πιο κάτω από το μηδέν, είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, με πονάει πάρα πολύ και εντάξει είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω όλο αυτό αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επίπονο. Η νέα χρονιά μου ακούγεται κάτι πολύ μακρινό. Το θέμα είναι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, από αύριο κιόλας. Το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα και να βάλω το μυαλό μου και τη σκέψη μου σε μια σειρά είναι ένα σενάριο.

Το άλλο σενάριο είναι απλά να συνεχίσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο φέτος. Να παίξω δύο τρία ακόμα τουρνουά και ό,τι γίνει. Είναι πολύ φρέσκο αυτή τη στιγμή τι είναι το σωστό ή τι είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι και τα συναισθήματα τώρα του αγώνα. Υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια στο μυαλό μου και είναι πολύ απογοητευτικό. Νιώθω ότι έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, έχω ντροπιάσει τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες», ήταν τα λόγια της Μαρίας Σάκκαρη, μετά την ήττα από την Ρεμπέκα Μασάροβα στον πρώτο γύρο του US Open.

Διαβάστε επίσης: Η ΑΕΚ και ο λογαριασμός της Ευρώπης που πληρώνεται τοις μετρητοίς στη Super League

Ένα παιχνίδι που δεν ήθελε να βλέπει ούτε ο προπονητής της Ελληνίδας τενίστριας, Τόμι Χιλ. Ο Βρετανός μετά τα μέσα του δεύτερου σετ είχε φύγει από το box της Σάκκαρη και βρισκόταν στην κερκίδα. Μεταξύ κάγκελου και πύλης. Δεν τον χώραγε ο τόπος με όσα έβλεπε να συμβαίνουν στο κορτ: Με τα αγωνιστικά λάθη της Μαρίας, που δεν θύμιζε σε τίποτα την τενίστρια που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια. Μα κυρίως με την συμπεριφορά της Ελληνίδας τενίστριας. Μια γεννημένη μαχήτρια, ένα «λιοντάρι» είχε γίνει… γατάκι. Δεν είχε πείσμα. Δεν είχε τσαμπουκά. Πολύ απλά δεν ήταν η Μαρία Σάκκαρη, αλλά κάποια που… έμοιαζε με την συμπατριώτισσά μας, της είχαν δώσει μια ρακέτα και την είχαν ρίξει στο κορτ για να αντιμετωπίσει την Ρεμπέκα Μασάροβα.

13 Σεπτεμβρίου: Η Μαρία Σάκκαρη τελικά επιλέγει τον δύσκολο δρόμο. Να μην κλειστεί στον εαυτό της. Να μην εγκλωβιστεί στις σκέψεις της. Να μην κάνει διάλειμμα από το τένις, όπως κάνουν πολλές κορυφαίες τενίστριες, όταν βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει το παιχνίδι τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Η Ισπανίδα, πρώην Νο.1 είδε και… αποείδε από την αγωνιστική της κατρακύλα και τις συνεχόμενες ήττες και αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να μείνει για κάποιους μήνες εκτός δράσης. Από τότε δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο τουρ και είναι άγνωστο πότε θα συμβεί.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα παράτησε. Επέλεξε να το παλέψει. Όπως έκανε πάντα στη ζωή της. Αλλωστε τίποτα δεν της χαρίστηκε. Στις 13/9 γύρισε στο τουρ και αντιμετώπισε την Καμίλα Οσόριο για τον δεύτερο γύρο του Σαν Ντιέγκο. Επιστροφή με πρόκριση για τη συμπατριώτισσά μας, καθώς η Κολομβιανή τενίστρια αποσύρθηκε στα μέσα του δεύτερου σετ λόγω τραυματισμού. Επόμενο παιχνίδι για την Ελληνίδα τενίστρια με την Εμα Ναβάρο, με την Αμερικανίδα να αποκλείει την Σάκκαρη στα τρία σετ (4-6, 6-4, 6-7 [4]).

Η Μαρία δεν πτοήθηκε. Ηξερε ότι ο δρόμος της επιστροφής θα είναι δύσβατος. Γεμάτος εμπόδια. Η Σάκκαρη ήταν αποφασισμένη να το παλέψει και ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στο Μεξικό για να αγωνιστεί στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα. Χωρίς υψηλές βλέψεις. Χωρίς μεγάλα όνειρα. Με μοναδικό σκοπό να παλέψει. Σε κάθε πόντο. Σε κάθε game. Πρώτο παιχνίδι με την Στορμ Σάντερς. Νίκη με 6-2, 6-4. Δεύτερο με την Καμίλα Τζιόρτζι: 6-2, 6-2. Τρίτο με την Εμιλιάνα Αράνγκο: 6-3, 6-4. Ημιτελικά με την Καρολίν Γκαρσία: 6-3, 6-0. Τελικός με την Καρολίν Ντολεχάιντ. Ένα ιστορικό παιχνίδι για την Μαρία, που από την απαξίωση βρέθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες να διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της. Τον πρώτο μετά από αρκετά χρόνια. Τον πρώτο σε επίπεδο (1000άρι). Η Σάκκαρη είχε αρχίσει και πάλι να… δαγκώνει. Να βγάζει στο κορτ τη μαχήτρια που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η υπομονή και η επιμονή την έφεραν μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Νίκησε την Ντολεχάιντ με 7-5, 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στην Γουαδαλαχάρα χωρίς να χάσει σετ.

Λύτρωση: Σχεδόν έναν μήνα μετά το ξέσπασμα, η Μαρία πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της και πρώτο μετά από αρκετά χρόνια. Η συνέχεια; Ημιτελικά στο Τόκιο (σ.σ ήττα στις λεπτομέρειες από την Τζέσικα Πεγκούλα) και σήμερα μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, μετά το US Open, απέναντι στην Λίνα Φρουχβίρτοβα. Ένα από τα κορυφαία ταλέντα του παγκόσμιου τένις. Μια τενίστρια που θα… αφήσει εποχή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η Μαρία έχει επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στο Πεκίνο. Η συμπατριώτισσά μας θα τα δώσει όλα για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί, με στόχο να κερδίσει πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την πρόκριση στα WTA Finals. Εκεί που είχε βρεθεί δικαιωματικά τα τελευταία χρόνια. Οι τελικοί των κορυφαίων. Μια πολύ σπουδαία διάκριση για κάθε τενίστρια. Ακόμα και εάν δεν τα καταφέρει, όμως, η φετινή σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την Μαρία, που κατάφερε να… αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να παίξει και πάλι τένις κορυφαίου επιπέδου. Το τένις που μπορεί. Ένα τένις που κάνει χαρούμενο τον προπονητή της και φυσικά όλους τους θαυμαστές της.

Η Μαρία άλλωστε ποτέ δεν είχε αγωνιστικό πρόβλημα. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Το πρόβλημά της ήταν ψυχολογικό. Το ξέσπασμα την απελευθέρωσε. Εδιωξε την πίεση. Εδιωξε όσα τη βάραιναν και χωρίς αμφιβολία το είναι turning point. Η στιγμή που άλλαξε μια για πάντα την καριέρα της Μαρίας, αλλά και ολόκληρη τη ζωή της. Η Σάκκαρη είναι μόλις 28 ετών. Θα παίζει τένις για πολλά χρόνια ακόμα και θα χαρίζει σε όλους μοναδικές στιγμές χαράς και περηφάνιας. Όπως έκανε πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η Μαρία έχει επιστρέψει και έχει γυρίσει πιο δυνατή από ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ