Τσιτσιπάς: Νέα νίκη για τον Στέφανο στα διπλά

Τσιτσιπάς: Νέα νίκη για τον Στέφανο στα διπλά

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ρόμπιν Χάασε συνεχίζουν την καλή τους πορεία στο τουρνουά της Σαγκάης, εκεί όπου μπήκαν στον προημιτελικό.

Μπορεί στο ταμπλό του μονού ο Στέφανος Τσιτσιπάς να αποκλείστηκε νωρίς από το Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ, όμως η πορεία του Έλληνα πρωταθλητή στα διπλά είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής.

Μαζί με τον συμπαίκτη του, Ρόμπιν Χάασε, πήραν τη νίκη-πρόκριση απέναντι στους Αυστραλούς Άλεξ Ντε Μινόρ και Μαξ Πουρσέλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον προημιτελικό του ATP Masters 1000 στη Σαγκάη.

Ο Έλληνας και ο Ολλανδός χρειάστηκαν να ξανά κατακτήσουν το super tie break του τρίτου σετ, αυτή τη φορά πιο εύκολα με 10-5, παίρνοντας ακόμη μια δύσκολη πρόκριση και κλείνοντας ραντεβού με τους Μαρσέλο Γρανογέρς και Οράσιο Σεμπάγιος για μια θέση στον ημιτελικό.

Το ματς:

Ένα μπρέικ στο κατάλληλο σημείο έγινε για τον Τσιτσιπά και τον Χάασε στο πρώτο σετ. Στο υπέρ τους 6-5, οι δύο παίκτες έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό, εξέλιξη που τους χάρισε το μπρέικ και μαζί την κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

Μόλις 7 πόντους χάσανε πίσω από το σερβίς τους οι δύο παίκτες, κάτι που έκανε τη διαφορά σε αντίθεση με τους 12 των Αυστραλών, αποδεικνύοντας την ανωτερότητα τους στο court.

Ντε Μινόρ και Πουρσέλ κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και να κατακτήσουν σχετικά εύκολα. Τα νούμερα τους ανέβηκαν κατακόρυφα και με δύο μπρέικ στο 2-2 και στο 5-3, ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ, έπειτα από 37 λεπτά.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ των 10 κερδισμένων πόντων, Τσιτσιπάς και Χάασε ήταν κατά πολύ ανώτεροι. Απώλεσαν μόλις 5 πόντους, πανηγυρίζοντας αυτοί την πρόκριση για τον προημιτελικό της Σαγκάης, μετά από συνολικά 1 ώρα και 27 λεπτά!

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ