Σέλτον – Γκιρόν 2-1: Τεράστια ανατροπή και πρώτος τελικός καριέρας για τον 21χρονο

Σέλτον – Γκιρόν 2-1: Τεράστια ανατροπή και πρώτος τελικός καριέρας για τον 21χρονο

Ο Μπεν Σέλτον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον συμπατριώτη του Μάρκος Γκιρόν, όμως με μια απίθανη ανατροπή πήρε τη νίκη (2-1) και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ο αμερικανικός εμφύλιος στο Τόκιο έβγαλε νικητή τον Μπεν Σέλτον.

Ο 21χρονος επικράτησε με μια φοβερή ανατροπή του συμπατριώτη του, Μάρκος Γκιρόν, με 2-1 σετ και έκλεισε τη θέση του για τον μεγάλο αυριανό τελικό στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, εκεί όπου θα περιμένει τον αντίπαλο του από τον δεύτερο ημιτελικό που ακολουθεί, αυτόν ανάμεσα στον Ασλάν Καράτσεφ και τον Ιάπωνα Μοτσιζούκι.

Ο Σέλτον ήταν αυτός που έκανε μπρέικ στον ημιτελικό, κάτι που του έδωσε ισχυρό προβάδισμα για το πρώτο σετ. Στο 5-4 και ενώ ο 21χρονος σέρβιρε για την κατάκτηση του, δέχθηκε το πρώτο «σπάσιμο» στο σερβίς του, με τον Γκιρόν να επιστρέφει στο 5-5.

Εν τέλει ο δεύτερος Αμερικανός του ημιτελικού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μπεν Σέλτον στο tie break, ανοίγοντας το σκορ.

Με το μομέντουμ να είναι ολοκληρωτικά υπέρ του, ο Γκιρόν μπήκε ιδανικά και στο δεύτερο σετ, εκεί όπου βρήκε το πολυπόθητο μπρέικ νωρίς. Κατάφερε να το υπερασπιστεί μέχρι το και το 5-4 και μετά ακολούθησε μια επανάληψη του πρώτου σετ αλλά με αντίστροφο αποτέλεσμα. Ο Σέλτον βρήκε το μπρέικ ενώ ο αντίπαλος του σέρβιρε για τη νίκη-πρόκριση, στέλνοντας το ματς στο tie break. Πλέον ήταν πολύ πιο ήρεμος και με ανεβασμένη ψυχολογία, με αποτέλεσμα να το κατακτήσει και να φτάσει στο 1-1.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον 21χρονο στο τρίτο και τελευταίο σετ. Κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος και να πάρει τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Τόκιο, τον πρώτο του σε επίπεδο ΑΤΡ!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ