Τσιτσιπάς – Φις 0-2: Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς – Φις 0-2: Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με 0-2 σετ από τον Γάλλο, Φις, χάνοντας την ευκαιρία να περάσει στον τελικό της Αμβέρσας.

Ο Αρτούρ Φις αποδείχθηκε πολύ δύσκολο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά και επικράτησε με 0-2 σετ, για να αφήσει τον Έλληνα τενίστα εκτός τελικού στο ATP 250 της Αμβέρσας.

Ο Γάλλος πήρε και τα δύο σετ στο tie break με 6-7 (5-7 t.b.) το πρώτο και με 6-7 (4-7 t.b.) το δεύτερο, δείχνοντας περισσότερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Αγχώθηκε αλλά νίκησε την Μπράιτον η Μάντσεστερ Σίτι (2-1) – Έμεινε ισόπαλη στο φινάλε με τη Λούτον η Νότιγχαμ (2-2)

To ματς

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει εύκολα το παιχνίδι του, μιας  και ο Φις δεν του επέτρεψε να κάνει νωρίς το break, μόλις στο πρώτο game, όταν είχε την ευκαιρία ο Έλληνας τενίστας και το σετ κύλησε με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους.

Στο tie break ο Φις έκανε 3 mini breaks, σε αντίθεση με τα 2 του Τσιτσιπά και αυτό τον οδήγησε να το κατακτήσει με 5-7.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο, που ήταν επηρεασμένος από την απώλεια του πρώτου σετ.

Ο Φις ξεκίνησε με break και άντεξε στη συνέχεια στα 2 break point του Στέφανου στο δεύτερο game για να κάνει το 0-2.

Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους, μέχρι να κάνει το δικό του break o Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει σε 5-5 games.

To σετ οδηγήθηκε ξανά σε tie break και εκεί ο Φις δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-7, για να πάρει και το δεύτερο σετ και να βρεθεί στον τελικό.

Στον τελικό ο Φις θα βρει απέναντί του τον Μπούμπλικ, ενώ ο Τσιτσιπάς ταξιδεύει στη Βιέννη για να αγωνιστεί στο ATP 500 στην Αυστρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ