Τσιτσιπάς – Γκόγιο 2-0: Με χαρακτήρα στον ημιτελικό ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Γκόγιο 2-0: Με χαρακτήρα στον ημιτελικό ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήρε τη νίκη απέναντι στον Κροάτη Μπόρνα Γκόγιο με 2-0 σετ, μπαίνοντας στον ημιτελικό του τουρνουά της Βιέννης, εκεί όπου περιμένει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης, μετά και την επικράτηση του απέναντι στον 25χρονο Κροάτη, Μπόρνα Γκόγιο με 2-0 σετ (7-6/7-5).

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε συνολικά κάτι λιγότερο από δύο ώρες για να κάμψει την αντίσταση του νούμερο 77 στον κόσμο Κροάτη και να κλείσει ραντεβού με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντέρμπι του παγκοσμίου τένις.

Η εικόνα του Στέφανου στο πρώτο σετ ήταν κατά πολύ καλύτερη. Μάλιστα βρήκε το μπρέικ το οποίο τον έστειλε στο 4-2, αλλά τη στιγμή που σέρβιρε για το 5-2, δέχθηκε μπρέικ μπακ με αποτέλεσμα ο Γκόγιο να ξανά μπει στη διεκδίκηση του πρώτου σετ.

Εν τέλει χωρίς άλλες τρομερές εξελίξεις, οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από το 3-0 που του είχε κάνει στην αρχή ο Γκόγιο και με ένα σερί 3-0 από το 4-4 και μετά να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-6 έπειτα από μία ώρα και δύο λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε λιγότερες «συγκινήσεις» με τα σερβίς των δύο παικτών να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού κορτ στη Βιέννη. Σε λιγότερο από 40 λεπτά οι δύο παίκτες φτάσανε στο 5-5, μέχρι το σημείο δηλαδή όπου ο Έλληνας τενίστας έκανε το μπρέικ που του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για την πρόκριση.

Ο Γκόγιο βρήκε τρεις απανωτές ευκαιρίες για να το πάρει πίσω και να το στείλει στο τάι μπρέικ, αλλά ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα και με ένα σερί κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο.

Η νίκη-πρόκριση ήρθε για τον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του συμπατριώτη του, Κάρεν Κατσάνοφ με 2-1 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ