ATP Finals: Οι ημιτελικοί, το ασύλληπτο σερί των Big-3 και η ευκαιρία του Τζόκοβιτς (vids)

ATP Finals: Οι ημιτελικοί, το ασύλληπτο σερί των Big-3 και η ευκαιρία του Τζόκοβιτς (vids)

Σίνερ – Μεντβέντεφ (15:30) και Αλκαράθ – Τζόκοβιτς (22:00) τα ζευγάρια των ημιτελικών - 21 χρόνια υπάρχει τουλάχιστον ένας από τους Big-3 στους «4», με τον Σέρβο να ψάχνει φέτος τον 7ο τίτλο του.

Το πρώτο κομμάτι των φετινών ATP Finals ολοκληρώθηκε, με τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο να προσφέρουν απολαυστικό θέαμα στους λάτρεις του αθλήματος και να υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερες μάχες, με περισσότερο ενδιαφέρον και σασπένς, στα ημιτελικά και στον τελικό της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά στο Τορίνο.

Στα ημιτελικά όπου θα βρεθούν οι Γιάνικ Σίνερ και Νόβακ Τζόκοβιτς από τον «κόκκινο» όμιλο και οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ από τον «πράσινο». Ο Ιταλός τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του και θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, που βγήκε δεύτερος στον άλλον όμιλο.

Διαβάστε επίσης: Σπερς – Κινγκς 120-129: Ο «θετικός» Βεζένκοφ επικράτησε του εξαιρετικού Γουεμπανιάμα

Αντίστοιχα, ο Ισπανός (πρώτος) θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο (δεύτερος). Δύο ματσάρες, κορυφαίου επιπέδου, που θα κρίνουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού από τον οποίο θα αναδειχθεί ο φετινός νικητής, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι ο υπερασπιστής του τίτλου.

Σήμερα, στις 15:30 είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι ανάμεσα στον Γιάνικ Σίνερ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ το βράδυ στις 22:00 θα διεξαχθεί το αντίστοιχο ματς του Κάρλος Αλκαράθ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δύο ημιτελικοί στους οποίους θα βρεθούν το Νο.1 (Τζόκοβιτς), το Νο.2 (Αλκαράθ), το Νο.3 (Μεντβέντεφ) και το Νο.4 (Σίνερ) της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Αυτή μάλιστα θα είναι η τέταρτη φορά που θα κοντραριστούν στα ημιτελικά των ATP Finals οι τέσσερις κορυφαίοι.

Η πρώτη ήταν το 1990, όταν είχαν βρεθεί στους «4» οι Λεντλ, Αγκάσι, Έντμπεργκ και Μπέκερ. Η δεύτερη ήταν το 2004 με τους Φέντερερ, Ρόντικ, Χιούιτ και Σάφιν. Η τρίτη και τελευταία μέχρι τη φετινή, ήταν το 2020, όταν είχαμε τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Τιμ και Μεντβέντεφ.

Ασύλληπτο σερί!

Παράλληλα, για 21η συνεχόμενη χρονιά θα έχουμε έναν εκ των Big-3 (Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς) στα ημιτελικά των ATP Finals: Από το 2002 και τον Ρότζερ Φέντερερ (σ.σ στη Σανγκάη) μέχρι και φέτος υπάρχει πάντα ένας εκπρόσωπος των Big-3 στους «4».

Ο Ελβετός στη σπουδαία του καριέρα κατέκτησε 6 φορές τον τίτλο, έχοντας 16 παρουσίες σε ημιτελική φάση. Μόλις μια φορά δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων. Ηταν το 2008. Ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος ενημέρωσε ότι το 2024 θα επιστρέψει στο τουρ, είχε βρεθεί 6 φορές σε ημιτελικά ATP Finals, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οσον αφορά στον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα βρεθεί για 12η φορά στα ημιτελικά, με τον Σέρβο να ψάχνει τον 7ο τίτλο του. Εάν ο Νόλε τα καταφέρει στη φετινή διοργάνωση, θα αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ (σ.σ έχουν από 6) και θα είναι μόνος πρώτος στη σχετική κατάταξη.

Το παρελθόν

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα κοντραριστούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάρλος Αλκαράθ, με το h2h να είναι στο 2-2. Τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν πριν από λίγους μήνες στον τελικό του τουρνουά που έγινε στο Σινσινάτι, όπου επικράτησε ο Σέρβος με 2-1 σετ.

Είχαν παίξει επίσης στη φετινή σεζόν στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου νίκησε ο Ισπανός με 3-2, αλλά και στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου επικράτησε ο Νόβακ με 3-1. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 2022 στη Μαδρίτη, όπου νίκησε ο Κάρλος με 2-1.
Ένα ματσάρισμα που είναι ισορροπημένο, με τον Ισπανό να απειλεί για μια ακόμα φορά τον Σέρβο. Αντίθετα, το h2h του Γιάνικ Σίνερ – Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι συντριπτικά υπέρ του Ρώσου, ο οποίος έχει κερδίσει τα 6 από τα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει.

Όμως, ο Ιταλός έχει κερδίσει τα δύο τελευταία. Στον τελικό του τουρνουά που έγινε στο Πεκίνο με 2-0 σετ και στον αντίστοιχο του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη με 2-1 σετ. Ο Ρώσος είχε κερδίσει τα πρώτα έξι ματς που έδωσαν, αλλά πλέον ο Ιταλός έχει το… μομέντουμ.

Την Κυριακή ο τελικός

Οι δύο σημερινοί ημιτελικοί θα κρίνουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 18/11, στις 19:00 ώρα Ελλάδας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ