Η μεγαλύτερη μάχη της Σιμόνα Χάλεπ (pics)

Η μεγαλύτερη μάχη της Σιμόνα Χάλεπ (pics)

Η Ρουμάνα τενίστρια δήλωσε για μια ακόμα φορά αθώα για την υπόθεση ντόπινγκ και σίγουρη για τη δικαίωσή της – Τον Φεβρουάριο κρίνεται ουσιαστικά η καριέρα της.

Οκτώβριος 2022: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ακεραιότητας στο τένις (ITIA) γνωστοποίησε ότι η Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του US Open.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ITIA, στον οργανισμό της Ρουμάνας τενίστριας ανιχνεύθηκε η παράνομη ουσία της ροξαδουστάτης. Μια ουσία μάλιστα που βρέθηκε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δείγμα που έδωσε η Σιμόνα Χάλεπ.

Διαβάστε επίσης: Ο κομβικός ρόλος του Γουίλιαμς-Γκος στον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Σεπτέμβριος 2023: Ένα χρόνο μετά και αρκετές αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης, η Ρουμάνα τενίστρια τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών. Μια ποινή η οποία ξεκίνησε να μετράει από τον Οκτώβριο του 2022 (σ.σ όταν η Σιμόνα βρέθηκε θετική στον έλεγχο ντόπιγνκ) και υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2026. Όταν η Χάλεπ θα είναι πια 35 ετών και θα έχει 4 χρόνια αγωνιστικής απραξίας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Σιμόνα Χάλεπ προσέφυγε στο CAS και παράλληλα άρχισε να μαζεύει στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι θα την αθωώσουν στην εκδίκηση που θα γίνει το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου 2024. «Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι ακροάσεις για την υπόθεσή μου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7 και 9 Φεβρουαρίου 2024. Χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω και να αποδείξω την αθωότητά μου ενώπιον ενός Ανεξάρτητου Δικαστηρίου. Σας ευχαριστώ», ανέφερε στα social media.

«Είμαι αθώα, το συμπλήρωμα διατροφής ήταν μολυσμένο»

Η Σιμόνα Χάλεπ σε λίγους μήνες θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας της, καθώς όπως είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της, εάν δεν αλλάξει η απόφαση η καριέρα της ουσιαστικά θα έχει τελειώσει. «Σίγουρα θα είναι καταστροφικό. Αν είναι 4 χρόνια, τότε δεν ξέρω τι θα κάνω. Μάλλον θα είναι το τέλος της καριέρας μου και θα είναι για κάτι που δεν έκανα εγώ και δεν θα φταίω εγώ. Αυτό το κάνει ακόμα πιο καταστροφικό», ανέφερε.

Η Ρουμάνα τενίστρια από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε ότι το συμπλήρωμα διατροφής που έλαβε περιείχε τη συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία (ροξαδουστάτη). Ένα σκεύασμα, το οποίο της έδωσε κάποιο μέλος της ομάδας του Πάτρικ Μουράτογλου, όταν η Ρουμάνα συνεργαζόταν με τον έμπειρο προπονητή. «Η ομάδα μου συνέστησε να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής, το κολλαγόνο. Ακολούθησα τη συμβουλή τους και αποδείχτηκε ότι το κολλαγόνο ήταν μολυσμένο με roxadustat. Το λάθος έγινε στο εργαστήριο, όπου το συμπλήρωμα μολύνθηκε με την απαγορευμένη ουσία. Η ποσότητα που βρέθηκε στα ούρα μου είναι υπερβολικά χαμηλή για να μπορέσει να βελτιώσει την απόδοσή μου και η ουσία αυτή δεν εντοπίστηκε στο αίμα μου, παρότι έδωσα δείγμα την ίδια μέρα με τα ούρα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, τόσο οι εξετάσεις ούρων όσο και αίματος ήταν καθαρές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μόλυνση και αυτό είπαμε και στο δικαστήριο», τόνισε.

Η έμπειρη τενίστρια χρησιμοποιεί τον όρο «μολυσμένο», ο οποίος αντιστοιχεί σε ένα σκεύασμα στο οποίο υπάρχει μέσα κάποια ουσία, η οποία, όμως, δεν αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Συνεπώς ο χρήστης του δεν μπορεί να γνωρίζει ότι την περιέχει.

«Καταστράφηκαν 25 χρόνια καριέρας»

Η ίδια, πάντως, δεν κρατάει κακία στον Πάτρικ Μουράτογλου, παρότι οι δύο τους πλέον δεν συνεργάζονται, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ούτε ο έμπειρος προπονητής γνώριζε ότι το σκεύασμα περιείχε τη συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία. «Είμαι σίγουρη ότι δεν έγινε επίτηδες και εκτιμώ που ο Πάτρικ ανέλαβε την ευθύνη για την ομάδα του. Εκείνοι ήταν που μου έδωσαν αυτό το συμπλήρωμα και αυτό το λάθος τώρα πληρώνω τόσο ακριβά. Καταστράφηκαν 25 χρόνια καριέρας. Εδώ και μήνες δεν έχουμε άμεση επαφή και δεν έχω προπονηθεί στην ακαδημία του από πέρσι. Δεν συνεργαζόμαστε πλέον», δήλωσε.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για τη Ρουμάνα τενίστρια, η οποία υποφέρει από κρίσεις πανικού και έντονους πόνους, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της. «Υπήρξαν κάποιες περίοδοι που δεν μπορούσα να κοιμηθώ και πάθαινα κρίσεις πανικού. Και όταν έπαιζα είχα τη φήμη της συναισθηματικά φορτισμένης παίκτριας. Πριν από αγώνες μου κάποιες φορές είχα τόσο άγχος που μου προκαλούσε πόνους στην κοιλιά. Από τότε που με απέκλεισαν από το tour, ζω μ’ αυτούς τους πόνους καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σιμόνα δεν χάνει την πίστη της. Θεωρεί ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να δικαιωθεί και να απαλλαγεί από τις κατηγορίες και κατ’ επέκταση την τιμωρία που της έχει επιβληθεί. «Παλεύω για να καθαρίσω το όνομά μου εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Είμαι αθώα και ακόμα πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και δεν θα τα παρατήσω», τόνισε και ανέφερε ότι προπονείται καθημερινά για να παραμείνει σε καλή κατάσταση. «Συνεχίζω να προπονούμαι και να προετοιμάζομαι για να επιστρέψω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω προπονητική ομάδα, οπότε προπονούμαι μόνη μου στο Βουκουρέστι. Είναι δύσκολο να βρίσκω κίνητρο όταν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία».

Η Χάλεπ τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες τενίστριες, με τη Ρουμάνα να σκαρφαλώνει μέχρι και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης (9/10/2017). Συνολικά στην καριέρα της μέχρι τώρα έχει κατακτήσει 24 τίτλους, έχοντας περισσότερες από 570 νίκες (579/238), ενώ το ίδιο διάστημα έχει κατακτήσει 24 τίτλους. Μια γεννημένη μαχήτρια, που έχει πλέον τον Φεβρουάριο να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρα της…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ