Η εξαιρετική Σάκκαρη και οι μάχες για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

Η εξαιρετική Σάκκαρη και οι μάχες για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

Η Μαρία Σάκκαρη δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στο Αυστραλιανό Οπεν. Οι μάχες στα προκριματικά για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου.

Την ευκαιρία να βρουν ρυθμό, μετά τη διακοπή για την off season και να «τεστάρουν» τις δυνάμεις τους ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν, που ακολουθεί σε λίγες ημέρες (14 – 28/1), είχαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια του United Cup.

Ο Ελληνας τενίστας, έχοντας στο μυαλό του να μην επιβαρύνει τη μέση του, έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον συμπατριώτη μας να δείχνει καλά στοιχεία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά την ήττα από τον Γερμανό με 2-0. Το επόμενο διάστημα που ακολουθεί μέχρι την πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Οπεν, ο Στέφανος θα προσπαθήσει να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς και να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του πρώτου Grand Slam του 2024.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-0, 6-1 της Ντανιέλα Σίγκουελ, με 7-6 [2], 6-3 την Άννι Λέιλα Φερνάντες και με 6-0, 6-3 το άλλοτε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Αντζελίκ Κέρμπερ. Εξαιρετικές εμφανίσεις από την συμπατριώτισσά μας, που δούλεψε σκληρά κατά τη διάρκεια της off season και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στο Αυστραλιανό Οπεν.

Η 28χρονη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μετράει αντίστροφα για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας σεζόν. Με τον Τόμι Χιλ στο πλευρό της, θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Μέχρι τώρα το καλύτερο αποτέλεσμά της στο Αυστραλιανό Οπεν είναι ο τέταρτος γύρος, όπου βρέθηκε δύο φορές: Το 2020 και το 2022.

Στα προκριματικά Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Οπεν του 2024 και να βρεθούν στους «128» μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη, θα έχουν οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μέσω των προκριματικών.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Νο. 215 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προκριματικό γύρο την Ραλούκα Σερμπάν από την Κύπρο, Νο. 179 στον κόσμο. Εάν επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, στον δεύτερο γύρο θα βρει απέναντί της μια εκ των Αννα Λένα Φρέντσαμ (Νο. 127) ή Γκαμπριέλ Κνούτσον (Νο. 166). Εάν καταφέρει και πάλι να προκριθεί, στον τρίτο και τελευταίο γύρο ο δρόμος της Δέσποινας διασταυρώνεται με τον αντίστοιχο της Χαριέτ Νταρτ, Νο.12 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.120 στον κόσμο.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από την άλλη πλευρά, Νο. 222 στην παγκόσμια κατάταξη, στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Ελβίνα Καλιέβα, Νο. 198 στον κόσμο. Εάν προκριθεί στον δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Νταγιάνα Γιαστρέμσκα (Νο. 98) ή Λέα Μπόσκοβιτς (Νο. 223). Εάν τα καταφέρει, στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε την Λετονή Ντάρια Σεμενίστιγια (Νο. 144) είτε την Τιμέα Μπάμπος, πρώην top-25.

Αμφότερες θα κάνουν τις πρεμιέρες τους στα προκριματικά την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ