«Έφυγε» η Μαρία Μπουένο

«Έφυγε» η Μαρία Μπουένο

Την τελευταία πνοή της σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, άφησε στο Σάο Πάουλο η Βραζιλιάνα πρώην τενίστρια, Μαρία Εστέρ Μπουένο.

Η σπουδαία πρωταθλήτρια του τένις, η Βραζιλιάνα Μαρία Εστέρ Μπουένο, που πανηγύρισε στην καριέρα της 19 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, συμπεριλαμβανομένων επτά στο απλό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Η Μπουένο άφησε την τελευταία της πνοή στο Σάο Πάολο, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Μπουένο έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 1959, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο Γουίμπλεντον και στο Εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, το οποίο είναι ο «πρόγονος» του US Open. Πανηγύρισε άλλους δύο τίτλους στο Γουίμπλεντον (1960, 1964) και ακόμη τρεις επιτυχίες στο Εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ (1963, 1964, 1966).

Παράλληλα, έφτασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 1964 και του Όπεν Αυστραλίας το 1965, όπου αναμετρήθηκε με τη Μάργκαρετ Κορτ από την Αυστραλία, ωστόσο ηττήθηκε στον πρώτο, ενώ αποχώρησε στην διάρκεια του δεύτερου λόγω τραυματισμού.

Ήταν εξαιρετική παίκτρια στο διπλό, όπου πανηγύρισε τίτλους και στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ, ενώ το 1978 μπήκε στο «International Tennis Hall of Fame».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ