Η αποκάλυψη του Τσιτσιπά, το πρόγραμμα με τη Ρουμανία και η στήριξη του κόσμου (pic)

Η αποκάλυψη του Τσιτσιπά, το πρόγραμμα με τη Ρουμανία και η στήριξη του κόσμου (pic)

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη, η αποκάλυψη για Κύργιο - Κοκκινάκη και το πρόγραμμα των αγώνων με τη Ρουμανία για το Davis Cup.

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, με την Ελλάδα να υποδέχεται τη Ρουμανία, για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σχετική κλήρωση, στο πρώτο παιχνίδι του tie της Εθνικής με τη Ρουμανία, το οποίο θα ξεκινήσει το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 16:00, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο, Μάριους Κοπίλ. Ο Ρουμάνος είναι πλέον στο Νο. 294 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά στο παρελθόν είχε φτάσει ακόμα και στο Νο.56.

Διαβάστε επίσης: Οργιάζουν οι φήμες για το μέλλον του Βεζένκοφ στο NBA

Στο δεύτερο παιχνίδι που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Τσιτσιπά με τον Κοπίλ, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Ιονέλ, No. 265 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Μια αναμέτρηση που ίσως κρίνει πολλά όσον αφορά στην πρόκριση, καθώς ενδεχομένη νίκη του Θάνου ίσως φέρει την Ελλάδα στο 2-0 (σ.σ αν νικήσει και ο Στέφανος τον Κοπίλ) και ουσιαστικά μια… ανάσα από την πρόκριση.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (4/2) θα ανοίξει με τον αγώνα του διπλού, όπου οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, ο οποίος είναι στο No. 69 της παγκόσμιας κατάταξης και ηγείται της ρουμάνικης ομάδας.

Από τα τρία πρώτα παιχνίδια θα κριθεί εάν χρειαστεί να γίνουν τα άλλα δύο του μονού, οπού ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Ιονέλ και ο Αριστοτέλης Θάνος τον Μάριους Κοπίλ. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες.

Εκτός από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Πέτρο Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνο, στη σύνθεση της εθνικής ομάδας για το tie με τη Ρουμανία υπάρχουν επίσης οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Γιάννης Ξυλάς και Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς και κάπτεν ο Δημήτρης Χατζηνικολάου. Την ρουμάνικη ομάδα συμπληρώνουν οι Σίζαρ Κρέτου (No. 364) και Λούκα Πρέντα (No. 1095). Αρχηγός τους είναι ο Γκάμπριελ Τριφού.

«Σκεφτόμουν Κύργιο – Κοκκινάκη για τα διπλά»

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Αυστραλιανό Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε βγει για φαγητό με τους Νικ Κύργιο και Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Ελληνας τενίστας ρωτήθηκε για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τους δύο τενίστες και μάλιστα αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να καλέσει τους Κύργιο και Κοκκινάκη για να παίξουν στα διπλά, φορώντας τα χρώματα της Ελλάδας. «Τους σκεφτόμουν κυρίως για double trouble. Δηλαδή, πιο πολύ για τα διπλά, παρά για τα μονά, γιατί όπως είδατε και πριν δύο χρόνια στην Αυστραλία ήταν πολύ πορωμένοι. Δεν έχω ξαναδεί ένα δίδυμο διπλού τόσο πορωμένους, και εκείνη τη μέρα σκέφτηκα πως θα είχε πολλή πλάκα να τους είχαμε στην Εθνική, αλλά δε ξέρω πόσο χαρούμενος θα είναι ο Πέτρος γι’ αυτό».

«Είμαι κοντά στο 100%»

Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την αγωνιστική του κατάσταση και τόνισε ότι στο Αυστραλιανό Όπεν δεν ήταν στο 100%. Τώρα, όμως, έχει ανεβάσει στροφές και είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με τη Ρουμανία. «Δούλεψα μερικές μέρες στη Μελβούρνη αφού είχε τελειώσει το τουρνουά για μένα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν, η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Είμαι σχεδόν στο 100% μου και πιστεύω πως σε λίγες ημέρες θα είμαι εκεί. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο, απλά μου λείπει ακόμα ένα 5% ώστε να βρεθώ στην καλύτερή μου φόρμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ