Στέφανος και Πέτρος έδωσαν την πρόκριση στην Ελλάδα (2-1)

Στέφανος και Πέτρος έδωσαν την πρόκριση στην Ελλάδα (2-1)

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Βίκτορ Βλαντ Κορνέα και Μάριους Κοπίλ με ανατροπή 2-1 σετ και η Ελλάδα ανέβηκε στο World Group I του Davis Cup.

Την πρόκριση στο World Group I του Davis Cup πανηγύρισε η Ελλάδα. Μετά τις νίκες που πέτυχαν χθες οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος κόντρα στους Μάριους Κοπίλ (2-0) και Νικολάς Ιονέλ (2-1) αντίστοιχα, ήρθε σήμερα μια ακόμα επικράτηση απέναντι στου Ρουμάνους, αυτή τη φορά στο διπλό.

Διαβάστε επίσης: Το ταλέντο του Θρύλου «λάμπει»: Η ασύλληπτη γκολάρα του Κωστούλα κόντρα στον Γιούχτα (vid)

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν τους Βίκτορ Βλαντ Κορνέα και Μάριους Κοπίλ και επικράτησαν με 2-1 σετ (6-7 [4], 6-3, 6-4). Μια νίκη με την οποία η χώρα μας έκανε το 3-0 απέναντι στους Ρουμάνους και ανέβηκε στο World Group I του Davis Cup. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά σε αγώνα για το Davis Cup στο διπλό, στον δεύτερο αγώνα που παίζουν μαζί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο πρώτος ήταν πριν από λίγους μήνες Καλλιμάρμαρο στο tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία.

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν με μίνι μπρέικ (3-2), αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, με τους Ρουμάνους να φτάνουν στο 7-4 και να κάνουν το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ τα αδέρφια Τσιτσιπά μπήκαν δυνατά και στο 4ο γκέιμ έκαναν μπρέικ (3-1). Στη συνέχεια κράτησαν τα σερβίς τους και με 6-3 ισοφάρισαν σε 1-1 το παιχνίδι. Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με τους συμπατριώτες μας να κάνουν μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη, η οποία ήρθε με… μαθηματική ακρίβεια (6-4). Μια σπουδαία νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά, που έστειλαν την Ελλάδα στο World Group I του Davis Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ