Δηλαδή ο Στέφανος Τσιτσιπάς τώρα δεν μας κάνει;

Δηλαδή ο Στέφανος Τσιτσιπάς τώρα δεν μας κάνει;

Οι Έλληνες φαίνεται να «συνήθισαν» τις επιτυχίες του Στέφανου και δείχνουν να μην συγκινούνται τόσο από την παρουσία του.

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας τένις με τη Ρουμανία για τα play-offs του World Group I του Davis Cup.

Ωστόσο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν ήταν περισσότεροι από 4000 θεατές για να παρακολουθήσουν τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και 10o της παγκόσμιας κατάταξης, αριθμός που είναι μικρός αν αναλογιστεί κανείς την αξία του Στέφανου.

Διαβάστε επίσης: Καρβαλιάλ: «Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον στόχο μας»

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να είναι σε πτωτική τάση, αλλά αυτά που έχει πετύχει ο 25χρονος τενίστας, αν τα συζητούσε κάποιος πριν από κάποια χρόνια θα τον μάζευαν αμέσως για το Δρομοκαΐτειο. Ο Τσιτσιπάς από το 2019 είναι συνεχώς μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, έχει φτάσει ως το Νο 3, κατέχει 10 τίτλους ATP , έξι συμμετοχές σε ημιτελικά Grand Slam και είναι ο νεότερος παίκτης που νίκησε Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Μυθικά επιτεύγματα για οποιονδήποτε αθλητή του τένις, πολύ περισσότερο για κάποιον που προέρχεται από την Ελλάδα, χώρα που είχε να δει σπουδαίο τενίστα ή τενίστρια από τον εποχή της Λένας Δανιηλίδου που έφτασε το 2003 στο Νο 14 του κόσμου, αλλά δεν κατάφερε να μείνει για πολύ σε αυτή την θέση.

Δικαιολογία για την περιορισμένη προσέλευση, δεν αποτελεί ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων, καθώς το κλειστό των Ανω Λιοσίων, μπορεί για κάποιους να είναι θεωρητικά μακριά, αλλά η πρόσβαση από την Αττική Οδό είναι γρήγορη και πανεύκολη. Όπως και οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς μπορούσε να δεις για πολλές ώρες υψηλού επιπέδου τένις, με 10 και 15 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και η Μαρία Σάκκαρη έβαλαν την Ελλάδα για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη του τένις και αποτελούν ινδάλματα για πολλά νέα παιδιά που στρέφονται στο τένις.

Όλα αυτά, όμως, φαίνεται ότι ξεχνιούνται εύκολα από τους Έλληνες που πλέον «συνήθισαν» τις επιτυχίες του Στέφανου και δείχνουν να μην συγκινούνται τόσο από την παρουσία του, όσο παλιότερα. Και όχι μόνο δεν συγκινούνται αλλά ασκούν και κριτική στον αθλητή, επειδή δεν έχει πάρει ως τώρα κάποιον τίτλο Grand Slam ή ασχολείται περισσότερο με τη σύντροφο, επίσης πρωταθλήτρια του τένις, Πάουλα Μπαντόσα.

Κρίνουν βέβαια τον Τσιτσιπά, άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει ρακέτα στα χέρια τους, που δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τον αθλητισμό πέρα από κάποιες κλωτσιές σε μία μπάλα όταν ήταν παιδιά, άνθρωποι που αρέσκονται στην γκρίνια, στη μιζέρια, στο κράξιμο…

Λες και η Ελλάδα έχει πολλούς ανθρώπους μέσα στην πρώτη δεκάδα του κόσμου, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, είτε είναι επιστήμες, είτε τέχνη, είτε επάγγελμα! Λες και βλέπουμε τακτικά από κοντά, αθλητές παγκοσμίου επιπέδου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, είναι ένας αθλητής που τιμά την Ελλάδα και την προβάλλει διεθνώς με όσα έχει πετύχει και θα συνεχίσει να πετυχαίνει στο τένις. Μέχρι λοιπόν να εμφανιστεί άλλος ισάξιος Έλληνας τενίστας (από δύσκολο έως αδύνατο) ας τον χαρούμε και ας χειροκροτήσουμε τις νίκες του!

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ