Η αλλαγή που «εκτόξευσε» τη Σάκκαρη (vids)

Η αλλαγή που «εκτόξευσε» τη Σάκκαρη (vids)

Ο Ντέιβιντ Γουίτ έχει απελευθερώσει την Μαρία Σάκκαρη, που παίζει εκπληκτικό τένις από τότε που ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Αμερικανό προπονητή

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη το παιχνίδι με την Κινέζα Γουέ Γουάν (2-0) και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα προκρίθηκε στους «32» του τουρνουά του Μαϊάμι. Αυτή ήταν η 6η νίκη στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις για την Ελληνίδα τενίστρια, που έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και παίζει τένις κορυφαίου επιπέδου, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που περνάει στο κορτ.

Αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις της μέσα στο γήπεδο, αλλά από την αυτοπεποίθηση που βγάζει στα χτυπήματά της. Η συμπατριώτισσά μας έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη της, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της και δείχνει αναγεννημένη, μετά το κακό ξεκίνημα και τις συνεχόμενες ήττες που είχε υποστεί σε Αυστραλιανό Οπεν, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 80-64: Εδώ είναι του… ΜακΚίσικ

Η αλλαγή προπονητή έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την Σάκκαρη, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, με την 28χρονη τενίστρια να έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις από τότε που άρχισε τη συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Γουίτ.

Ο Αμερικανός προπονητής έχει «ξεκλειδώσει» την Μαρία και έχει καταφέρει να βγάλει από την Ελληνίδα τον καλό της εαυτό.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν το Indian Wells, με τη Σάκκαρη να έχει 6 νίκες σε 7 παιχνίδια που έχει δώσει με τον Ντέιβιντ Γουίτ στο box της. Σε αυτό το διάστημα έχει νικήσει με 2-1 την Σνάιντερ, 2-0 την Γκαρσία, 2-1 την Πάρι, 2-1 την Ναβάρο, 2-1 την Γκοφ και με 2-0 την Γουάν. Η μοναδική ήττα ήταν από την Ίγκα Σφιόντεκ στον τελικό του Indian Wells με 2-0: Από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Μια επιβεβλημένη αλλαγή

Εμφανίσεις που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει με τον Αμερικανό, με την Μαρία να ποντάρει στην εμπειρία και την προπονητική ποιότητα του Ντέιβιντ Γουίτ. «Είναι πολύ έμπειρος, γνωρίζει πως αισθάνονται οι παίκτες εκεί έξω. Είναι η πρώτη εβδομάδα που δουλεύουμε μαζί, οπότε μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον.

Προφανώς δεν μπορεί να έρθει και να τα αλλάξει όλα με τη μια. Κάθεται και παρατηρεί για να δει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πει κάτι. Είναι πολύ χαλαρός και αυτό είναι που χρειάζομαι τώρα, γιατί εγώ είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου. Νιώθω πως θα έρθουν ωραία πράγματα», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες η Μαρία Σάκκαρη.

Το διαζύγιο με τον Τόμι Χιλ ήταν αναγκαίο για την Ελληνίδα τενίστρια, όπως δήλωσε και η ίδια. «Ένιωσα πως ήταν η ώρα για μια αλλαγή. Οι στόχοι μου δεν έχουν αλλάξει, πιστεύω ακόμα πως μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου και ο στόχος μου γι’ αυτή τη χρονιά είναι να επιστρέψω στο Top 5. Ανεξάρτητα με τον προπονητή που έχω, ο στόχος μου, η επιθυμία και το πάθος μου για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη παραμένουν ίδια. Απλά ένιωσα πως ήταν η ώρα για μια αλλαγή και ήθελα να έχω κοντά μου κάποιον έμπειρο, που είναι στο tour πολλά χρόνια και που μπορεί να με βοηθήσει», είχε αναφέρει η 28χρονη, που έχει ανεβάσει κατακόρυφα το παιχνίδι της.

Εάν συνεχίσει έτσι η Μαρία Σάκκαρη, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν σύντομα και οι τίτλοι. Μπορεί στο Indian Wells να μην τα κατάφερε, αλλά είναι θέμα χρόνου να πάρει το πρώτο της τρόπαιο επί Ντέιβιντ Γουίτ. Ο Αμερικανός ξέρει τον τρόπο και είναι έτοιμος να οδηγήσει τη συμπατριώτισσά μας ξανά στο top-3 της παγκόσμιας κατάταξης και σε νέες επιτυχίες.

Πηγη: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ