Γουίμπλεντον: Κυρίαρχος ο Νόλε, επέστρεψε στον θρόνο του! (vid)

Γουίμπλεντον: Κυρίαρχος ο Νόλε, επέστρεψε στον θρόνο του! (vid)

Ο Σέρβος κέρδισε για πλάκα με 3-0 σετ τον Κέβιν Αντερσον και κατέκτησε δια περιπάτου το φετινό Γουίμπλεντον.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τον τελικό του Γουίμπλεντον με αντίπαλο τον Κέβιν Αντερσον, με τον Σέρβο τενίστα να κερδίσει εύκολα 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6 [3]) και να κατακτά δια περιπάτου το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο Νοτιοαφρικανός τενίστας εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Τζον Ισνερ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βάλει δύσκολα στον Νόλε, ο οποίος επέστρεψε στο θρόνο του, μετά από 3 χρόνια!

Ο 31χρονος τενίστας κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, πέτυχε την 7η σερί νίκη του απέναντι στον Κέβιν Αντερσον και κατέκτησε το 13ο Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του. Μια ακόμα πολύ σπουδαία επιτυχία για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που πλησίασε σε Γκραντ Σλαμ τίτλους τον Πιτ Σάμπρας (14) και συνεχίζει το κυνήγι των Ράφαελ Ναδάλ (17) και Ρότζερ Φέντερερ (20). Παράλληλα, κατέκτησε τον 4ο τίτλο του στο Γουίμπλεντον και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση, ξεπερνώντας τους Τζον Μακενρό και Μπόρις Μπέκερ στη σχετική λίστα. Τις περισσότερες κατακτήσεις στο βρετανικό τουρνουά έχει ο Φέντερερ με 8, ενώ ακολουθούν οι Πιτ Σάμπρας και Μπίον Μποργκ με 7 και 5 τρόπαια αντίστοιχα.

Στα του παιχνιδιού, ο Τζόκοβιτς μπήκε αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αντερσον. Ενας Νόλε από τα παλιά, έβγαλε στο κορτ όλη την μαεστρία του και ανέβηκε δίκαια στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα πολλά αβίαστα λάθη του Αντερσον, έσπασε από δύο φορές σε κάθε σετ το σερβίς του αντιπάλου και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Στο τρίτο ο Νοτιοαφρικανός έκανε την ύστατη προσπάθεια και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα ο Τζόκοβιτς είχε την εμπειρία και το καθαρό μυαλό για να κάνει το 7-3 και το 3-0 στα σετ. Αυτός ήταν ο 69ο τίτλος στην καριέρα του Τζόκοβιτς, ο οποίος την Δευτέρα αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε το βίντεο με το ματς πόιντ του Τζόκοβιτς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ