Απ. Τσιτσιπάς: «Η σκληρή δουλειά του Στέφανου αποδίδει καρπούς»

Απ. Τσιτσιπάς: «Η σκληρή δουλειά του Στέφανου αποδίδει καρπούς»

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίλησε στην ATP για την εκπληκτική σεζόν του 20χρονου τενίστα.

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεράστιες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο άνθρωπος που είναι καθημερινά δίπλα του και τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Ο λόγος για τον πατέρα και προπονητή του Στέφανου, Απόστολο.

Ο κόουτς του Ελληνα πρωταθλητή μίλησε στην ATP για την εκπληκτική χρονιά του 20χρονου τενίστα, την κατάκτηση του Next Gen Finals και δήλωσε σίγουρος ότι ο «Τσιτσιφάστ» θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του και να εκπληρώσει τα όνειρά του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Στέφανος προπονείται σκληρά και η δουλειά που κάνει στις προπονήσεις αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Πώς νιώθεις που βλέπεις τον γιο σου να κερδίζει αυτό το τουρνουά;

«Είναι άλλο ένα βήμα στην καριέρα του. Έκανε άλλο ένα βήμα. Το μόνο που λέω είναι πως αυτό το τουρνουά, το Next Gen ATP Finals, είναι ένα ακόμα βήμα – προς τη σωστή κατεύθυνση – για να συνεχίσει το ταξίδι του».

-Αν σας έλεγαν τέτοια εποχή πέρσι, που ήταν alternate στο Μιλάνο, ότι θα βρισκόταν στο Νο. 15 της ΑΤΡ και θα κέρδιζε αυτό το τουρνουά, τι θα λέγατε;

«Ότι έκανε σωστά τα πράγματα για να φτάσει ως εκεί και από εκεί και πέρα θα ‘ρθουν πράγματα, θα ‘ρθουν τίτλοι και ό,τι ονειρεύεται πως θέλει να κάνει στη ζωή του, θα έρθει. Αυτό είναι όλο. Είναι μια δουλειά, είναι όλη η διαδρομή από την αρχή της χρονιάς, η δουλειά που έχει κάνει αποδίδει καρπούς τώρα».

-Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον Στέφανο του τότε και τον Στέφανο του σήμερα;

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια διαφορά. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, απλά μεγαλώνει, μαθαίνει από τις εμπειρίες του και είναι εδώ για να μάθει. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι εκεί για να μάθεις, όχι μόνο να αφήσεις πίσω σου τις κακές στιγμές και εμπειρίες. Πιστεύω τον βοήθησε πολύ πως σε αυτή τη χρονιά, έπαιξε με μεγάλους παίκτες και είχε μοναδικές εμπειρίες».

-Τώρα που είναι στο Νο. 15, έκανε το μεγάλο άλμα. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Υπάρχουν πολλοί στόχοι. Σίγουρα να μείνει εκεί είναι ένας από τους σημαντικότερους. Και πρέπει να δουλέψει ξανά, γιατί τώρα έχει νέους αγωνιστικούς στόχους, νέους στόχους στη ζωή του και πρέπει να δουλέψει ξανά γι’ αυτούς τους στόχους. Σίγουρα ονειρεύεται να κερδίσει ένα Grand Slam μια μέρα, να κερδίσει περισσότερα τουρνουά, περισσότερους τίτλους. Αλλά όπως είπα, είναι πολύ σημαντικό να είναι υγιής και να παίζει καλό τένις. Τα υπόλοιπα θα έρθουν».

-Αφού έχασε το 1ο σετ ο Στέφανος, μιλήσατε στην ενδοεπικοινωνία, που δεν συνέβη πολλές φορές αυτή την εβδομάδα. Τι του είπες;

«Του έδωσα μερικές συμβουλές στην τακτική του, όπως να προσέχει περισσότερο στις επιστροφές του σερβίς, επειδή ο Alex είχε ποικιλία στα σερβίς του. Έκανε διάφορα πράγματα στα σερβίς του, οπότε του είπα να προσέξει και πως μπορεί να επιστρέψει καλύτερα και το έκανε. Έμεινε πιο κοντά στη γραμμή και επειδή είναι λίγο πιο επιθετικός αυτό του έδωσε πλεονέκτημα στο 2ο και στο 3ο σετ».

-Τώρα που η χρονιά τελείωσε και ο Στέφανος πέτυχε όλα αυτά, πόσο όμορφο είναι να τα έχεις περάσει όλα μαζί του, όχι μόνο ως προπονητής, αλλά και ως πατέρας του;

«Ήταν πολύ ξεχωριστό που ήμουν κοντά στον γιο μου, σίγουρα. Ως προπονητής, έμαθα πολλά. Μαθαίνω κάθε μέρα. Ελπίζω πως κάποια μέρα θα είμαι αρκετά καλός προπονητής για τον γιο μου, για τις μελλοντικές απαιτήσεις του και τα μελλοντικά όνειρά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ