Πιετραντζέλι: «Ο Πικέ είναι άσχετος με το τένις, ξεπουλήθηκε ο θεσμός του Davis Cup»

Πιετραντζέλι: «Ο Πικέ είναι άσχετος με το τένις, ξεπουλήθηκε ο θεσμός του Davis Cup»

Ευθεία επίθεση από τον θρύλο του ιταλικού τένις στον Ισπανό ποδοσφαιριστή και ιδιοκτήτη της εταιρίας Kosmos για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Davis Cup.

Η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Davis Cup έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με πολλούς από τους κορυφαίους τενίστες να «σνομπάρουν» πλέον τη διοργάνωση και να δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στο τουρνουά της νέας σεζόν.

Οι αλλαγές που αποφάσισε η ITF στον ιστορικό θεσμό του Davis Cup έγιναν εν πολλοίς και λόγω της συνεργασίας της με την εταιρία Kosmos, η οποία ανήκει στον αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Τζεράρντ Πικέ. Η εταιρία του Ισπανού σούπερ σταρ των Μπλαουγκράνα έχει μπει δυναμικά στον χώρο του παγκοσμίου τένις και συμφωνήσει με την ITF για επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα νέα ήθη και έθιμα έχουν εξοργίσει τους ανθρώπους του τένις, με έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος, τον Νίκολα Πιετραντζέλι, να εξαπολύει ευθεία επίθεση στον Πικέ, τονίζοντας ότι ο Ισπανός δεν έχει καμία σχέση με το τένις!

«Η ιταλική ομοσπονδία δεν θα ξεπουληθεί για τα λεφτά. Τα Grand Slam έχουν αποδείξει πως μπορούν να δουλέψουν μια χαρά από μόνα τους, χωρίς την ITF. Κατά τη γνώμη μου, το νέο Davis Cup είναι εξοργιστικό, είναι κρίμα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με το τένις. Έβαλε απλά πολλά λεφτά στο τραπέζι και ο θεσμός ξεπουλήθηκε».

Οι δηλώσεις του Νίκολα Πιετραντζέλι έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα, καθώς είναι ένας από τους τενίστες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος. Ο Ιταλός στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές το Roland Garroς (1959, 1960), ενώ παράλληλα κατέκτησε δεκάδες μικρότερα τουρνουά.

Ποιες είναι οι αλλαγές

Υπενθυμίζουμε ότι με το νέο φορμάτ θα υπάρχει πλέον ένας προκριματικός γύρος, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο και θα λάβουν μέρος 24 χώρες. Οι 12 νικητές των ζευγαριών, προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο μετά τους τελικούς της ATP.

Εκτός από τις 12 χώρες που προκρίθηκαν στην τελική φάση θα λάβουν μέρος επίσης οι τέσσερις ημι-φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, αλλά και δύο χώρες με wild card. Οι 18 χώρες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τριών χωρών, στους οποίους οι νικητές, αλλά και οι καλύτεροι δεύτεροι (δηλαδή 6+2) θα συνθέσουν την προημιτελική οκτάδα.

Η τελική φάση θα γίνει μέσα σε μία εβδομάδα, με τους προκριματικούς να διεξάγονται από την Δευτέρα έως την Πέμπτης, τους προημιτελικούς της Παρασκευής, τα ημιτελικά το Σάββατο και οι τελικοί την Κυριακή. Σε όλους τους γύρους θα διεξάγονται δύο αγώνες μονού και ένας διπλού ενώ όλοι θα κρίνονται σε best of 3 σετ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελική φάση για τα επόμενα δύο χρόνια θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ