Οι θρύλοι του τένις συμφωνούν: Ήρθε η ώρα ο Τσιτσιπάς να αλλάξει επίπεδο και να γίνει ο κορυφαίος

Οι θρύλοι του τένις συμφωνούν: Ήρθε η ώρα ο Τσιτσιπάς να αλλάξει επίπεδο και να γίνει ο κορυφαίος

Μπόρις Μπέκερ, Ρότζερ Φέντερερ και οι ειδικοί αναλυτές του τένις συμφωνούν πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Να περάσει τα «εμπόδια» των Ναδάλ και Τζόκοβιτς και να γίνει ο κορυφαίος του αθλήματος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, επικρατώντας του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Η νίκη του Έλληνα τενίστα είναι κορυφαίο θέμα σε κάθε άκρη του κόσμου και όλοι σχολιάζουν με διθυραμβικά σχόλια τις εμφανίσεις του στη Μελβούρνη.

Ο 20χρονος βρίσκεται για πρώτη φορά στους «4» ενός γκραν σλαμ, ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι είτε ο Ράφα Ναδάλ ή το άλλο μεγάλο αστέρι του τένις, ο Γάλλος Φράνσις Τιαφό. Στην Αυστραλία αλλά και γενικότερα στον χώρο του τένις, όλοι μιλούν με αποθεωτικά σχόλια για τη νέα ιστορική πρόκριση του Τσιτσιπά, ενώ άπαντες πιστεύουν πως ο Έλληνας τενίστας δεν έχει ταβάνι.

Διθυραμβικά σχόλια από Μπέκερ και Φέντερερ

Χαρακτηριστικές είναι και οι τοποθετήσεις θρύλων του αθλήματος, όπως ο Μπόρις Μπέκερ και ο Ρότζερ Φέντερερ, που μιλούν για το μέλλον του τένις. Συγκεκριμένα, ο Μπέκερ σχολίασε την πρόκριση του Τσιτσιπά επί του Μπαουτίστα και τόνισε πως ο 20χρονος μαζί με τον Τιαφό είναι το μέλλον του αθλήματος και ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Επίσης ο παλαίμαχος τενίστας δήλωσε πως η αναμέτρηση του «Τσιτσιφάστ» με τον Φέντερερ είναι η κορυφαία μέχρι τώρα στη διοργάνωση και απέδειξε το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται ο Έλληνας άσος.

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και όσα είπε ο μεγάλος Ελβετός που «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από τον Τσιτσιπά. Ο Φέντερερ δήλωσε πως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ και περίπου 1,5 χρόνο κι αποδεικνύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή του τένις και να παραμείνει εκεί. Το μόνο που μένει, σύμφωνα με τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, είναι ο Τσιτσιπάς να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Να γίνει ο κορυφαίος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τένις μπαίνει σε μια νέα εποχή με την εμφάνιση του Στέφανου και κυρίως με όσα πετυχαίνει ο ίδιος στην Αυστραλία. Αναλυτές αλλά και ειδικοί του αθλήματος πιστεύουν πως ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Τιαφό (που μπορεί να συναντήσει στα ημιτελικά) είναι το μέλλον, αρκεί να δουλεύουν και να έχουν διάρκεια. Άλλωστε ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος μετά τον Τζόκοβιτς που έφτασε σε ημιτελικά γκραν σλαμ. Και έχει πετύχει πολλά τους τελευταίους μήνες που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους.

Ήρθε η ώρα να περάσει το εμπόδιο του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς (αν συναντηθούν) 

Image result for TSITSIPAS nadal

Πλέον μένει να ξεπεράσει μόνο τον ίδιο του τον εαυτό κι αυτό θα το καταφέρει αν κάνει ακόμα δύο βήματα. Ο Τσιτσιπάς είναι τόσο κοντά και συνάμα τόσο μακριά να κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν και να μπει στο πάνθεον του αθλήματος. Και πιθανότατα το δυσκολότερο βήμα του θα είναι ο ημιτελικός και όχι ο τελικός που ίσως βρει απέναντι του τον Ράφα Ναδάλ. Τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει. Λόγια που έχει πει ο ίδιος αυτολεξεί για τον Ισπανό. Πριν μερικούς μήνες ο Τσιτσιφάστ είχε ηττηθεί από τον Ναδάλ και συνολικά δεν έχει πάρει σετ απέναντί του. Μετά το μεταξύ τους παιχνίδι είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Ο Ναδάλ σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ. Είναι μεγάλος μαχητής, παλεύει για κάθε πόντο. Δεν έχει σημασία αν κερδίζει 40-0 ή αν χάνει με 40-0. Αυτό είναι το πνεύμα του. Είναι μοναδικός, δεν υπάρχει άλλος σαν εκείνον στο άθλημα. Ο Ναδάλ σου κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή όταν είσαι αντιμέτωπος στο κορτ μαζί του».

Οι παραπάνω δηλώσεις όμως φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Ο Τσιτσιπάς από τότε φαίνεται πως έχει μεγαλώσει σαν αθλητής ακόμα περισσότερο, έχει αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και η πορεία του δείχνει πως μπορεί να κάνει ακόμα μια υπέρβαση αν βρει απέναντι του τον Ναδάλ. Και όχι μόνο τον Ναδάλ, αλλά και τον Τζόκοβιτς. Εξάλλου για να γίνει ο κορυφαίος πρέπει να κερδίσει τους κορυφαίους. Το έκανε απέναντι στον Φέντερερ και πρέπει να το κάνει κι απέναντι στους άλλους δύο. Το δήλωσε και ο ίδιος μετά τη νίκη του επί του Μπαουτίστα, όπου υποστήριξε ότι έχει τη δυνατότητα να τους κερδίσει και τους δύο.

«Μπορώ να κερδίσω τον Ναδάλ, αλλά και τον Τζόκοβιτς» είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση κι ουσιαστικά δείχνει πως είναι προετοιμασμένος για να κατακτήσει τη διοργάνωση. Ο Τσιτσιπάς μεγάλωσε και θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Είτε βρει μπροστά του Ναδάλ, είτε τον Τιαφό, όσα έχει πετύχει δεν σβήνονται και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία. Ταβάνι του είναι ο ουρανός και αναμφίβολα είναι το μέλλον του τένις όπως ορθά αναφέρουν οι θρύλοι του αθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ