Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Πρώτος Ελληνας που μπαίνει στο Top-10!

Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Πρώτος Ελληνας που μπαίνει στο Top-10!

Ο 20χρονος βγήκε νικητής στη μεγάλη μάχη με τον Γκαέλ Μονφίλς και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας στην ιστορία του τένις που μπαίνει στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη νίκη που πέτυχε στο Ντουμπάι απέναντι στον Γκαέλ Μονφίλς, έγραψε ιστορία, καθώς την Δευτέρα (04/03) θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Ελληνας τενίστας απέναντι στον Γάλλο τενίστας, ο οποίος στους «16» είχε αποκλείσει τον Μάρκο Παγδάτη, πέτυχε την 8η σερί νίκη του στο tour και το Σάββατο στον μεγάλο τελικό θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το 2ο ATP τίτλο του και συνολικά 3ο στην καριέρα του.

Αυτός θα είναι ο πέμπτος τελικός για τον 20χρονο τενίστα, μετά τις Βαρκελώνη, Τορόντο, Στοκχόλμη, Μιλάνο και Μασσαλία. Στα δύο πρώτα τουρνουά ηττήθηκε και στα επόμενα τρία κατέκτησε ισάριθμα τρόπαια.

Πλέον το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την επική ανατροπή απέναντι στον Γάλλο και την είσοδό του στην κορυφαία 10άδα, θα παλέψει για να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος είναι ο μοναδικός Ελληνας στην ιστορία του τένις που μπαίνει στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Την καλύτερη επίδοση πριν τον Τσιτσιπά είχε η Λένα Δανιηλίδου, η οποία στην πλούσια καριέρα της είχε φτάσει μέχρι το Νο.14. Ο Τσιτσιπάς σήμερα έγραψε ιστορία και πλέον είναι έτοιμος να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο…

Δείτε το… τιτίβισμα της ATP για την είσοδο του «Στεφ» στην κορυφαία 10άδα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ