Μαϊάμι: Στον τελικό του διπλού οι Τσιτσιπάς/Κόολχοφ (vid)

Μαϊάμι: Στον τελικό του διπλού οι Τσιτσιπάς/Κόολχοφ (vid)

Το ελληνοολανδικό δίδυμο νίκησε με 2-1 σετ τους Ιβάν Ντόντινγκ και Εντουαρντ Ρότζερ Βέσελιν και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Μαϊάμι.

Στον τελικό του διπλού στο τουρνουά που διεξάγεται στο Μαϊάμι προκρίθηκαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Γουέσλεϊ Κόολχοφ.

Οι δύο τενίστες μετά από μία επική μάχη, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, έκαμψαν την αντίσταση των Ιβάν Ντόντινγκ και Εντουαρντ Ρότζερ Βέσελιν και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στους Μπομπ και Μάικ Μπράιαν και τους Λούκας Κούμποτ/Μαρτσέλο Μέλο. Στο σημερινό παιχνίδι το ελληνολλανδικό δίδυμο έδειξε χαρακτήρα και με σωστή τακτική και άψογα τελειώματα στο super tie break πήρε τη νίκη με 6-7, 6-7 (2), 10-8.

Ο Στέφανος και ο Κόολχοφ μάλιστα είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι στο δεύτερο σετ, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα δύο ματς πόιντς που είχαν. Οι αντίπαλοί τους αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 1-1, στέλνοντας το ματς στο super tie break, όπου ο «Στεφ» και ο συμπαίκτης του έδειξαν ψυχραιμία και με 10-8 πήραν τη νίκη.

Η ομάδα του «Τσιτσιφάστ» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με μπρέικ στο 6ο γκέιμ προηγήθηκε με 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφτασε στο 6-3 και το 1-0. Η κυριαρχία των Τσιτσιπά/Κόολχοφ συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, όπου έκαναν γρήγορα μπρέικ. Το 2-0 μετετράπη σε 5-3, είχαν δύο ματς πόιντς, αλλά δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν.

Οι Ντόντινγκ/Ρότζερ Βέσελιν έκαναν μπρέικ και λίγο αργότερα έστειλαν το σετ στο τάι μπρέικ, το οποίο κατέκτησαν με 7-2, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το ματς τελικά κρίθηκε στο super tie break, όπου οι Τσιτσιπάς και Κόολχοφ προηγήθηκαν με 7-3. Οι αντίπαλοί τους, ωστόσο, πήραν τους επόμενους πέντε πόντους και έφεραν τούμπα την κατάσταση. Το 7-3 μετετράπη σε 7-8 και όλα έδειχναν αποκλεισμό. Τελικά, το ελληνολλανδικό δίδυμο απάντησε με 3 σερί πόντους και πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Αυτή ήταν η 4η νίκη για τη νεοσύστατη ομάδα του Ελληνα τενίστα, που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και στο διπλό.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ