Ναδάλ – Μουγκουρούθα οι κορυφαίοι στον κόσμο

Ναδάλ – Μουγκουρούθα οι κορυφαίοι στον κόσμο

Ύστερα από 19 χρόνια, δύο αθλητές από την ίδια χώρα κατακτούν την κορυφή στο παγκόσμιο τένις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ο Ράφαελ Ναδάλ κι η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, αμφότεροι από την Ισπανία, αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίοι τενίστες για το 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, που πρόσφατα αναδείχθηκε κι ως ο καλύτερος Ισπανός αθλητής της 50ετίας, κατέκτησε φέτος έξι τίτλους, εκ των οποίων δύο Γκραντ Σλαμ (Ρολάν Γκαρός, US Open). Έφτασε, επίσης, μέχρι τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον στον οποίο αποκλείσθηκε από τον Ζιλ Μίλερ (Λουξεμβούργο) με 3-2 σετ (3–6, 4–6, 6–3, 6–4, 13–15). Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ηττήθηκε από τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ (4–6, 6–3, 1–6, 6–3, 3–6). Φιγουράρει, παρ’ όλα αυτά, στην κορυφή της κατάταξης της ATP.

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, από την άλλη, είναι στο #2 της παγκόσμιας βαθμολογίας και το 2017 κατέκτησε μόλις δύο τίτλους, από τους οποίους ο ένας ήταν στο Γουίμπλεντον. Στο συγκεκριμένο τουρνουά, η Ισπανίδα επιβλήθηκε, στον τελικό, της Αμερικανίδας Βίνους Γουίλιαμς με 2-0 σετ (7-5, 6-0).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ