Εστορίλ: Φουλ για κούπα ο «ατσάλινος» Τσιτσιπάς! (vids)

Εστορίλ: Φουλ για κούπα ο «ατσάλινος» Τσιτσιπάς! (vids)

Ο Ελληνας τενίστας απέκλεισε με ανατροπή τον Νταβίντ Γκοφέν (2-1 σετ) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Εστορίλ!

Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του! Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ραμπάτ από την Μαρία Σάκκαρη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ του Νταβίντ Γκοφέν και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Εστορίλ.

Ο Ελληνας τενίστας παρότι έχασε το πρώτο σετ με 6-3, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, απέδειξε ότι είναι… ατσάλινος και με 6-4, 6-4, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα είναι ο 6ος στην καριέρα του! Ο 20χρονος το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 θα αγωνιστεί απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πάμπλο Κουέβας – Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, με στόχο τον τρίτο ATP τίτλο του.

Ο Στέφανος έχει δώσει ήδη δυο τελικούς μέσα στο 2019. Ο πρώτος ήταν στη Μασσαλία, όπου κατέκτησε το τρόπαιο και ο δεύτερος στο Ντουμπάι, όπου ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερ. Αυτή τη φορά το έργο του στον τελικό θα είναι σαφώς πιο εύκολο και έχει όλα τα φόντα για να φτάσει σε μία ακόμα σπουδαία επιτυχία. Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς θα μαζέψει σημαντικούς πόντους για την αναρρίχησή του στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς βελτίωσε την περσινή του συγκομιδή, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Πλέον, είναι στον τελικό και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο.

Στο σημερινό παιχνίδι, πάντως, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Στέφανο, ο οποίος στο πρώτο σετ έχασε πολλές ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του έμπειρου Βέλγου. Αντ’ αυτού, δέχθηκε δύο φορές μπρέικ, με τον Γκοφέν να κάνει το 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο αντίπαλός του απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 1-1. Ο Στέφανος με νέο μπρέικ έκανε το 2-1 και λίγο αργότερα το 4-1. Ο Γκοφέν, ωστόσο, δεν τα παράτησε, μείωσε σε 5-4 και έχασε δύο ευκαιρία για μπρέικ.

Ο Στέφανος «επέζησε» και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Στο τρίτο σετ ο Βέλγος είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο 2-1, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ο Ελληνας τενίστας έμεινε όρθιος και πέτυχε το μπρέικ στο 9ο γκέιμ. Ο «Τσιτσιφάστ» έκανε το 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά το 6-4 και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του…

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ