Μαδρίτη: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στους «16» (vid)

Μαδρίτη: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στους «16» (vid)

Ο Ελληνας τενίστας μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ, επικράτησε με 2-0 σετ του Αντριάν Μαναρίνο και προκρίθηκε στους «16» του χωμάτινου Masters Mutua Madrid Open.

Με την ψυχολογία στα ύψη και με φόρα από την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 7-5) του Αντριάν Μαναρίνο και προκρίθηκε στους «16» του χωμάτινου Masters Mutua Madrid Open.

Ο Ελληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Γάλλου και πέτυχε την 5η σερί νίκη του στο tour. Ο 20χρονος, παρά την κούραση από τα συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στο Εστορίλ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο «Τσιτσιφάστ» ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 winners, με τον Μαναρίνο από την άλλη πλευρά να έχει 22 αβίαστα λάθη και μόλις 11 winners. Παράλληλα, ο Στέφανος είχε 6 άσους, 23/29 κερδισμένους πόντους στις πρώτες εκτελέσεις και 15/23 στις δεύτερες, ενώ έσωσε τα 3 από τα 4 break point που δημιούργησε ο 30χρονος Γάλλος.

Στο πρώτο σετ ο Αντριάν Μαναρίνο μπήκε δυνατά και κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά για το 1-0. Ο Ελληνας τενίστας, ωστόσο, απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια οι δύο αθλητές κράτησαν τα σερβίς τους, μέχρι το 6ο γκέιμ.

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2, ενώ λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 6-2 και το 1-0. Το δεύτερο σετ ήταν πιο κλειστό, με τον Στέφανο, ωστόσο, να βρίσκει το μπρέικ που έψαχνε στο 12ο γκέιμ.

Ο 20χρονος με 7-5 έκανε το 2-0 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φερνάντο Βερντάσκο – Κάρεν Κατσάνοφ.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση του Στέφανου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ