Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους

Φέντερερ και Τζόκοβιτς νίκησαν τους Ναδάλ και Μπαουτίστα-Αγκούτ αντιστοίχως και αναμετριούνται την Κυριακή (14/07) στις 16:00 στον τελικό του Wimbledon.

Οι δύο από τους τρεις κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών θα μπουν την Κυριακή (14/07) στις 16:00 στο κεντρικό κορτ του Wimbledon προκειμένου να δείξουν στον κόσμο γιατί αποτελούν, μαζί με τον Ναδάλ, την καλύτερη τριάδα τενιστών όλων των εποχών. Άλλωστε τα νούμερα το αποδεικνύουν. Τα τελευταία 16 χρόνια έχουν γίνει 64 τουρνουά Grand Slam, με τους 3 να έχουν κατακτήσει τα 53. Και από την Κυριάκη τα 54.

Από τη μία ο Φέντερερ, που βρήκε τρόπο να κερδίσει τελικά τον Ναδάλ σε ημιτελικά Grand Slam στην 5η του προσπάθεια. Ο «Βασιλιάς» Ρότζερ των 102 τίτλων καριέρας κυνηγά τον Τζίμι Κόνορς και τους 109 τίτλους του. Φιγουράρει πρώτος όμως σε κατακτήσεις Grand Slam με 20. Ο άνθρωπος που έχει περάσει τις περισσότερες βδομάδες στην κορυφή του παγκοσμίου τένις με 310, εκ των οποίων οι 237 συνεχόμενες. Ο Ελβετός, κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών για τους περισσότερους, στο κορτ όπου κατέκτησε το πρώτο major της καριέρας, φιλοδοξεί να κατακτήσει και το 21ο και παράλληλα το 9ο Wimbleton της καριέρας του.

Από την άλλη το νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Των 74 τίτλων και των 15 Grand Slam. Ο βασιλιάς του Αυστραλιανού Όπεν με 7 κατακτήσεις, που φιλοδοξεί να διατηρήσει τον περσινό του τίτλο στο Wimbledon και να πλησιάσει το «Βασιλιά» του παγκοσμίου τένις. Ο μοναδικός τενίστας , που μετά από τη νίκη του επί του Φέντερερ τον Αύγουστο του 2018 στο Σινσινάτι, ο οποίος κατέχει τίτλο και στα 9 ATP MASTERS 1000. Ο τενίστας που το 2016 υπέστη ήττες που δεν μπορούν να στηριχθούν μόνο στον τραυματισμό του στον αγκώνα. «Οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός για μένα, ούτε το να γράψω ιστορία, γιατί το τένις δεν είναι το μοναδικό ωραίο πράγμα στη ζωή», είχε δηλώσει, δείχνοντας ότι μάλλον έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το τένις. Έκτοτε το ξαναβρήκε. Και με εκκωφαντικό τρόπο.

Στον κορτ θα «μονομαχήσουν» για 48η φόρα. Ο Σέρβος προηγείται με 25-22. Ο Φέντερερ έχει να νικήσει τον Νόλε από το 2015 και το ATP World Tour. Ο Νόλε που για πρώτη φορά πήρε «κεφάλι» στις μεταξύ τους μονομαχίες τον Γενάρη του 2016 όταν και τον κέρδισε στο Αυστραλιανό Όπεν.

Οι μονομαχίες τους στο Wimbledon θα γίνουν 4 την Κυριακή. Με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 2-1. 2012 στα ημιτελικά ο Φέντερερ επικρατεί. 2014 και 2015 είναι η σειρά του Νόλε, σε ισάριθμους τελικούς.

Έχουν αναμετρηθεί σε 4 τελικούς Grand Slam με τον Τζόκοβιτς να έχει κερδίσει τους 3. Σε Wimbledon το 2014 και το 2015 και στο αμερικάνικο Όπεν το 2015. Η μοναδική φορά που κέρδισε ο Ελβετός ήταν στον τελικό του αμερικάνικου Όπεν το 2007.

Και σε ημιτελικά major όμως ο Νόλε έχει το πάνω χέρι, καθώς προηγείται με 5-3 του μεγάλου του αντιπάλου.

Οι φίλοι του τένις αδημονούν και περιμένουν μία μονομαχία όπως το 2014 μεταξύ των δύο τους στο ίδιο κορτ. Ο θρύλος του αθλήματος Ροντ Λέιβερ πήρε θέση. Θέλω Φέντερερ, αλλά θα το πάρει ο Τζόκοβιτς δήλωσε.

Θα καταφέρει ο Φέντερερ να αντιδράσει ή ο «Τζόκερ» θα γελάσει τελευταίος; Η απάντηση θα δοθεί σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ