Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μιχαέλα Λάκη!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μιχαέλα Λάκη!

Η 14χρονη τενίστρια κέρδισε την Τουρκάλα Μελίσα Ερτσάν (6-3, 6-2) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ14 που διεξήχθη στο Μοστ της Τσεχίας.

Το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο παρόν, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, αλλά και σπουδαίο μέλλον, με την Μιχαέλα Λάκη!

Η 14χρονη κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ14 που διεξήχθη στο Μοστ της Τσεχίας και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στο παγκόσμιο τένις. Συγκεκριμένα, η συμπατριώτισσά μας επικράτησε στον τελικό της Τουρκάλας Μελίσα Ερτσάν με 6-3, 6-2 και πρόσθεσε το όνομά της δίπλα σε αυτά των Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες και Τζαστίν Ενάν.

Η Μιχαέλα μάλιστα έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ14, μετά την Λένα Δανιηλίδου το 1996! Η Λένα, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, καθώς είχε ηττηθεί με 2-0 από την Τζαστίν Ένάν!

Μια σπουδαία επιτυχία για το κορίτσι – φαινόμενο του ελληνικού τένις, με την Λάκη να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο Top-20, ενώ άλλοι την βλέπουν ακόμα για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν μακρινά, καθώς μιλάμε για ένα κορίτσι 14 ετών, αλλά δείχνουν το σπουδαίο ταλέντο του και τις τεράστιες δυνατότητές του.

Μιχαέλα Λάκη: Κρατήστε αυτό το όνομα, γιατί θα το ακούτε πολλές φορές στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ