Πολιτικά μηνύματα από τους Τούρκους ακόμα και σε αγώνα τένις!

Πολιτικά μηνύματα από τους Τούρκους ακόμα και σε αγώνα τένις!

Αυτή την εβδομάδα διεξάγονται τουρνουά στην Μόσχα και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω του τένις να στείλουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα, προκαλώντας την οργή των υπολοίπων θεατών.

Η πολιτική έχει εισβάλλει στον αθλητισμό, με τις εκδηλώσεις των Τούρκων αθλητών να προκαλούν την οργή της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Στο ποδόσφαιρο οι παίκτες της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας πανηγυρίζουν τις επιτυχίες τους με στρατιωτικό χαιρετισμό. Με τον ίδιο τρόπο πανηγύρισε και ο Τσολάκ το χρυσό μετάλλιο που πήρε στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης, που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγκάρδη.

Οι στρατιωτικοί πανηγυρισμοί των Τούρκων, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα με τις κινήσεις τους ότι επιβραβεύουν την εισβολή στη Συρία, έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τους φιλάθλους να ζητούν την παρέμβαση των ομοσπονδιών και την τιμωρία των αθλητών.

Δεν είναι όμως μόνο οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές ή ο Ιμπραΐμ Τσολάκ, που μπλέκουν την πολιτική με τον αθλητισμό. Είναι και απλοί Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Ρωσία και βρήκαν την ευκαιρία μέσω των δύο τουρνουά τένις που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στην Μόσχα να επικροτήσουν μέσω του αθλητισμού την εισβολή στην Συρία και τον πόλεμο κατά των Κούρδων.

Από την Δευτέρα και για τις επόμενες ημέρες πραγματοποιούνται στη Μόσχα δύο τουρνουά τένις. Ένα για το ταμπλό των ανδρών και ένα για το ταμπλό των γυναικών. Στο γυναικείο τουρνουά έλαβε μέρος και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία όμως ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Την Τετάρτη (16/10) στα πρώτα παιχνίδια των γυναικών και συγκεκριμένα στον αγώνα της Πολόνα Χέρτσογκ με την Μπελίντα Μπένσιτς, στις διακοπές για την ξεκούραση των αθλητριών ενδιάμεσα στα games, αλλά και στα σετ, υπήρχαν ορισμένοι που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Τουρκίας. «Τουρκία, Τουρκία» και διάφορα άλλα συνθήματα, που δεν είχαν καμία σχέση με το παιχνίδι, στο οποίο αγωνιζόταν μία τενίστρια από την Σλοβενία και μία από την Ελβετία!

Οι συγκεκριμένοι μάλιστα παρέμειναν στις κερκίδες μέχρι το τέλος του αγώνα και σε κάθε ευκαιρία έστελναν τα μηνύματά τους. Η πολιτική εισέβαλλε μέσω των Τούρκων και στο τένις. Ένα άθλημα, που παίζεται σε όλο τον κόσμο, με δεκάδες τουρνουά κάθε εβδομάδα, στα οποία αγωνίζονται τενίστες από όλες τις χώρες, φυλές και εθνικότητες, χωρίς ρατσιστικά φαινόμενα και – μέχρι πρότινος – πολιτικά μηνύματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ