ΕΠΙΚΟ: Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πέρασε στον τελικό!

ΕΠΙΚΟ: Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πέρασε στον τελικό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία μαγική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ του «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των ATP Finals.

Στέφανε, σήκωσέ το να τρελαθούμε τελείως!

Ο «Τσιτσιφάστ» με μια επιβλητική εμφάνιση διέλυσε με 2-0 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των ATP Finals (17/11, 20:00 ώρα Ελλάδας), που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Ο Ελληνας τενίστας δεν φοβήθηκε τον Βασιλιά του παγκοσμίου τένις. Δεν «τυφλώθηκε» από τη λάμψη του στέμματός του και δεν αγχώθηκε από τον… πανικό που έκαναν οι χιλιάδες οπαδοί του Ρότζερ Φέντερερ που βρέθηκαν στην «O2» Arena.

Επαιξε το τένις του, δεν ξέφυγε στιγμή από το πλάνο του, ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και μαγικούς πόντους έφτασε σε μια τεράστια νίκη. Μια εμφάνιση, αντάξια των τεράστιων ικανοτήτων του 21χρονου τενίστα, που δείχνει έτοιμος για την κούπα!

Μια μαγική, αψεγάδιαστη, επιβλητική, εμφάνιση, που έκανε ακόμα και τη σύζυγό του Ρότζερ Φέντερερ, Μίρκα Βάβρινετς, να είναι σε απόγνωση. Το βλέμμα της κατά τη διάρκεια του αγώνα τα έλεγε όλα για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο κορτ.

Από τη μία ο «Στέφος» σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του να κυριαρχεί στο κορτ και να βγάζει το ένα μαγικό χτύπημα μετά το άλλο και από την άλλη ο Ελβετος να είναι στα σχοινιά και να παλεύει για το θαύμα της ανατροπής.

Το παιχνίδι όμως δεν μπορούσε να γυρίσει. Ηταν αδύνατο. Ο Στέφανος δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει την πρόκριση. Και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την τεράστια κλάση του, τα μοναδικά backhand, που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Φέντερερ.

Το 6-3, 6-4, ήρθε απλά για να σφραγίσει και τυπικά την τρομερή εμφάνιση – πρόκριση του Στέφου. Ενας τενίστας, που πήγε ως το απόλυτο αουτσάιντερ στο Λονδίνο και δείχνει έτοιμος για τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του. Μια τεράστια επιτυχία όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι του Ντομινίκ Τιμ με τον Σάσα Ζβέρεφ. Οι δύο τενίστες θα παίξουν απόψε το βράδυ στις 22:00 στον άλλον ημιτελικό και ο νικητής θα αντιμετωπίσει αύριο, Κυριακή, τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό των ATP Finals.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο «Τσιτσιφάστ» στο σημερινό παιχνίδι με τον Ρότζερ κατάφερε να σβήσει στα 11 από τα 12 break points που δημιούργησε ο Ελβετός, ενώ ο ίδιος έσπασε τρεις φορές το σερβίς του Βασιλιά του παγκοσμίου τένις. Μια φορά στο πρώτο και δύο φορές στο δεύτερο σετ.  Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Στέφανου επί του Φέντερερ, αλλά και η Πέμπτη απέναντι στους Big – 3. Παράλληλα, ο 21χρονος προκρίθηκε σε τελικό για 6η φορά στη φετινή σεζόν και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του, μετά τη Μασσαλία και το Εστορίλ. Ο Στέφανος μάλιστα είναι ο 3ος παίκτης που θα φτάσει στον τελικό σε ATP Finals στην πρώτη του συμμετοχή μετά από τους Γκοφέν και Ντιμιτρόφ.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να έφτασε πρώτος σε μπρέικ πόιντ, αλλά αυτός που κατάφερε να σπάσει πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του ήταν ο Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια με 4-1. Στο 4-2 ο Ελβετός είχε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Στέφανος τα έσβησε και έκανε το 5-2. Το ίδιο… έργο παίχτηκε και στο 9ο γκέιμ, με τον Ελβετό να χάνει άλλα δύο μπρέικ πόιντ. Ο 21χρονος έσβησε τις 6 συνολικά ευκαιρίες που είχε ο Ρότζερ και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι πρώτος μπρέικ. Προηγήθηκε με 2-1, αλλά αυτή τη φορά ο Φέντερερ κατάφερε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα για το 2-2. Ο Στέφανος όμως δεν πτοήθηκε και με μπρέικ στο μπρέικ έκανε το 3-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-2. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Ο Τσιτσιπάς δεν έχανε. Είχε κουράγιο, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Και αυτό φάνηκε στο 5-4, όταν ο Φέντερερ πάλεψε σαν… θηρίο για το μπρέικ, που θα τον κράταγε στο ματς. Προηγήθηκε και πάλι με 0-40, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τις τρεις ευκαιρίες και με 6-4 έκανε το 2-0.

Ο Ελληνας τενίστας μετά από 1:36 λεπτά αγώνα πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ζβέρεφ – Τιμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ