Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα»

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα»

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε για την εμπειρία ζωής που βιώνει στο πλευρό του 21χρονου πρωταθλητή.

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Ο πατέρας και προπονητής του 21χρονου τενίστα, Απόστολος, μίλησε στην ιστοσελίδα της ATP για το πώς αποφάσισε ο ίδιος να ασχοληθεί με το τένις, για την πορεία του γιου του, αλλά και για τη συνεργασία του με τη σύζυγό του, Τζούλια, στην εκμάθηση του «Στεφ».

«Ήταν περίεργο επειδή κανείς στην οικογένειά μου δε σχετιζόταν με το τένις. Αλλά επέλεξα το τένις, δεν ξέρω γιατί», είπε αρχικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα του Στέφανου στον μαγικό χώρο του τένις. Ο ίδιος, όπως εξηγεί, είχε αναλάβει το κομμάτι της τεχνικής και της εξάσκησης του backhand με το ένα χέρι, ενώ η μητέρα του δούλεψε πολύ πάνω στο κομμάτι της πνευματικής δύναμης.

«Εξηγούσα πως ήμασταν ικανοί για πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να το πάρουμε στα σοβαρά και να περιμένουμε 5-6 χρόνια για να αναπτύξουμε σωστά έναν νέο παίκτη. Οι άνθρωποι όμως συνήθως είναι ανυπόμονοι, δεν θέλουν να περιμένουν, για να επενδύσεις χρήματα, πρέπει να επενδύσεις και χρόνο. Πρέπει να αναπτυχθείς ως αθλητής, να αναπτυχθεί το σώμα σου, το μυαλό σου, η τεχνική σου».

Τα τελευταία χρόνια ο Απόστολος ταξιδεύει μαζί με τον Στέφανο σε όλο τον κόσμο για να λάβει μέρος σε διάφορα τουρνουά. Μια εμπειρία ζωής, όπως αναφέρει ο ίδιος: «Με τον Στέφανο, ακόμα και αν έχω διαβάσει πάρα πολύ, αισθάνομαι πως ξέρω πολύ λίγα. Πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος και έτοιμος να μάθεις νέα πράγματα. Ο Στέφανος μου έδωσε την ευκαιρία αυτή, να μάθω καινούργια πράγματα. Πιστεύω πως ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ