ΕΠΙΚΗ ανατροπή και πρόκριση για την Σάκκαρη! (vid)

ΕΠΙΚΗ ανατροπή και πρόκριση για την Σάκκαρη! (vid)

Ανεπανάληπτη νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια επί της Ντιατσένκο! Βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, 3-0 γκέιμ στο δεύτερο και 5-2 στο τρίτο, αλλά δεν τα παράτησε ούτε στιγμή! Πάλεψε, έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε τη νίκη-πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην Αγ. Πετρούπολη.

This is SPARTA! «Δεν ξέρω που βρήκα την εσωτερική δύναμη, ας μην ξεχνάμε πως είμαι Σπαρτιάτισσα», είχε δηλώσει πέρσι μετά την τεράστια ανατροπή απέναντι στην Σβιτόλινα.

Το ίδιο κάλλιστα θα μπορούσε να πει και σήμερα, μετά την επική ανατροπή απέναντι στη Βιτάλια Ντιατσένκο, στον πρώτο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην Αγ. Πετρούπολη.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ και 3-0 γκέιμ στο δεύτερο, έχοντας μάλιστα δεχθεί διπλό μπρέικ, αλλά δεν τα παράτησε. Απάντησε και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ. Στο τρίτο και πάλι βρέθηκε να κυνηγάει. Η Ρωσίδα προηγήθηκε με 5-2, έχοντας και πάλι διπλό μπρέικ. Μάλιστα είχε και match point, αλλά στο τέλος αυτή που πανηγύρισε ήταν η Μαρία!

Μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά μάχης η Σάκκαρη πήρε τη νίκη με 3-6, 6-4, 7-6 (3) και την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην Ρωσία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλο ρόλο στην ανατροπή έπαιξε ο προπονητής της Μαρίας, Τόμι Χιλ.

Όταν η Μαρία βρισκόταν στα… σχοινιά στο δεύτερο σετ ο Τόμι Χιλ κατέβηκε στο κορτ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επαναφέρει την Σάκκαρη στον σωστό δρόμο. «Τι κάνεις; Δεν το κερδίζει αυτή το παιχνίδι. Εσυ το χάνεις», της είπε ο Αμερικανός προπονητής, με την Μαρία να του απαντάει με ένα ύφος απελπισίας-οργής: «Δεν μπορώ να παίξω σε αυτό το κορτ. Το μισώ». Η συνέχεια άνηκε στον Τόμι Χιλ: «Ξέρω ότι το μισείς. Αλλά ξέρω επίσης ότι μπορείς να κερδίσεις. Δεν το κερδίζει αυτή. Εσύ το χάνεις όπως παίζεις. Παίξε με θετική διάθεση. Παίζει όπως μπορείς. Παίξε και ας χάσεις. Τώρα πολύ απλά δεν παίζεις. Δεν κάνεις τίποτα. Πάμε», της είπε χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια; Γύρισε το παιχνίδι από 3-0 σε 6-4. Με συνεχόμενα μπρέικ. Τα λόγια του Τόμι Χιλ έκαναν τη διαφορά. Πήρε το δεύτερο σετ και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ. Εκεί και πάλι όμως έχασε το μυαλό της. Εφαγε συνεχόμενα μπρέικ και η Ντιατσένκο βρέθηκε να προηγείται με 5-2. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Ολοι είχαν ξεγραμμένη τη Σάκκαρη. Η ίδια όμως είναι Σπαρτιάτισσα. Δεν τα παρατάει. Πάλεψε και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί πλέον με την αυτοπεποίθηση στα ύψη κυριάρχησε και με 7-3 πήρε την πολυπόθητη νίκη. Μια νίκη, για την οποία μόχθησε. Μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή τενίστρια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η Ντιατσένκο ξεκίνησε την περιπέτειά της από τα προκριματικά της διοργάνωσης και είχε ήδη εξοικειωθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και εν γένει του τουρνουά, το οποίο διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο. Σε indoor. Η Μαρία έπαιξε για πρώτη φορά φέτος σε indoor και γι’ αυτό αντιμετώπισε προβλήματα.

Η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό, στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Γέλενα Οσταπένκο – Αλιζέ Κορνέ. Το ματς θα γίνει την Τετάρτη, με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται και την Μαρία να ψάχνει μια ακόμα μεγάλη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ