«Κλείδωσαν» τα μέτρα για το ελληνικό τένις – Πως θα γίνονται οι προπονήσεις (vid)

«Κλείδωσαν» τα μέτρα για το ελληνικό τένις – Πως θα γίνονται οι προπονήσεις (vid)

Η ΕΦΟΑ υιοθέτησε το πρωτόκολλο που είχε εκδώσει η παγκόσμια ομοσπονδία την Παρασκευή και το οποίο είχατε διαβάσει κατ’ αποκλειστικότητα από το 10.gr - Πως θα λειτουργήσουν τα τένις κλαμπ και ποια προβλήματα χρειάζονται άμεσα λύση.

«Επιτέλους, ανοίγουμε», με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του – ενημέρωση της ελληνικής τενιστικής οικογένειας ο Σπύρος Ζαννιάς. 

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των συζητήσεων της ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και επισήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και πάλι η δράση. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως, η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει μόνο για όσους είναι πάνω από 15 ετών και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, που έχει καταρτιστεί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ο Σπύρος Ζαννιάς μάλιστα ανέφερε μερικά από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα τένις κλαμπ της χώρας, για τα οποία είχατε ενημερωθεί πρώτοι από to10.gr την περασμένη Παρασκευή. Ουσιαστικά, θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF), το οποίο σας είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα to10.gr.

Οπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, θα επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο δύο αθλητές κάθε φορά στο γήπεδο και θα απαγορεύεται η αλλαγή πλευρών. Ο κάθε αθλητής θα έχει τον δικό του εξοπλισμό και τις δικές του μπάλες, οι οποίες θα έχουν διαφορετική σήμανση από του αντιπάλου και η επιστροφή στα μπαλάκια θα γίνεται μόνο με τη ρακέτα ή τα πόδια. 

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σπύρος Ζαννιάς, αναμένεται να φέρουν τα πάνω – κάτω στις προπονήσεις και στα προγράμματα των τένις κλαμπ, καθώς στα περισσότερα γκρουπ οι αθλούμενοι είναι τέσσερις και πολλές φορές φτάνουν μέχρι και τους έξι. Θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για τη λύση του προβλήματος, σε διαφορετική περίπτωση τα τένις κλαμπ θα βρεθούν αντιμέτωπα με ακυρώσεις συνδρομών και τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Ελεγχόμενη είσοδος:  Θα υπάρχει μονο μια είσοδος στις εγκαταστάσεις, η οποία θα είναι ελεγχόμενη από άτομο που θα ορίσει το σωματείο και θα είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα υλικά προστασίας (μάσκες, γάντια κτλ). Στην είσοδο όλοι οι εισέρχομενοι θα καταγράφονται. Η κατάσταση θα περιέχει ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, την ώρα εισόδου και την ώρα εξόδου. 

Υπεύθυνος εγκαταστάσεων: Κάθε σωματείο πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο για την σωστή και ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων.  

– Προτείνεται: Θερμομέτρηση εξ αποστάσεων των εισερχομένων στις εγκαταστάσεις για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, σε τρεις διαφορετικές μετρήσεις. Αν υπάρχει αυτό το δεδομένο δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

– Ολες οι εγκαταστάσεις όπως τα αποδυτήρια, κυλικεία κτλ παραμένουν κλειστά, εκτός από τα ανοιχτά γήπεδα.

– Απολύμανση στις τουαλέτες πριν το άνοιγμα των τένις κλαμπ.

– Η κράτηση των γηπέδων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

– Οι αθλούμενοι έρχονται 15 λεπτά πριν την κράτησή τους και αμέσως μετά αποχωρούν από την εγκατάστασεις. 

– Σε κάθε γήπεδο θα υπάρχουν απολυμαντικά τζελ για τους αθλούμενους.

– Δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων.

– Μέγιστος αριθμός αθλούμενων 2 ανά γήπεδο.

Τρόπος άθλησης: 

– Η προθέρμανση θα γίνεται με ατομικό εξοπλισμό. 

– Ενας αθλούμενος ανά πλευρά γηπέδου, χωρίς αλλαγή πλευράς

– Χρήση ατομικής ρακέτας και ατομικού αντισηπτικού.

– Αθληση με ατομικές μπάλες, με διαφορετική σήμανση από του αντιπάλου.

– Επιστροφή μπάλας μόνο με τη ρακέτα ή το πόδι. 

– Οι πάγκοι ή τα καθίσματα θα είναι ξεχωριστά για καθένα από τους αθλούμενους και τοποθετημένα στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ