Πέθανε ο Άσλεϊ Κούπερ

Πέθανε ο Άσλεϊ Κούπερ

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε ο παλαίμαχος Αυστραλός τενίστας ο οποίος κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ στη δεκαετία του ΄50.

Την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 83 ετών, άφησε σήμερα ο παλαίμαχος Αυστραλός τενίστας, Άσλεϊ Κούπερ, ο οποίος κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ στη δεκαετία του ΄50. Μάλιστα, το 1958 πανηγύρισε το τρόπαιο στο «Australian Championships» (σ.σ. το Όπεν Αυστραλίας), το Γουίμπλεντον και το «U.S. Nationals» (σ.σ. το US Open) και έγινε ένας από τους μόλις 11 τενίστες που έχουν κατακτήσει τρία τουρνουά γκραν σλαμ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλιπών κατέκτησε και τους τέσσερις τίτλους του σε τουρνουά γκραν σλαμ αντιμετωπίζοντας συμπατριώτες του. Πανηγύρισε τον «παρθενικό» τίτλο της καριέρας του στο «Australian Championships» του 1957, όπου επιβλήθηκε του Νιλ Φρέιζερ. Μάλιστα, οι δύο τενίστες τέθηκαν αντιμέτωποι και στο Γουίμπλεντον του 1958, με τον Κούπερ να επικρατεί και πάλι. Τότε οι δύο Αυστραλοί μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο, ενώ πήραν μαζί πρωινό το πρωί του τελικού. «Ήμασταν φίλοι έξω από το κορτ. Μέσα στο κορτ προσπαθούσαμε να νικήσουμε ο ένας τον άλλο» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κούπερ σε συνέντευξή του, για να προσθέσει: «Αυτό τελείωσε και μετά ήμασταν φίλοι ξανά».

Το 1958 ο Κούπερ διατήρησε τον τίτλο του στο «Australian Championships», επικρατώντας του Μαλ Άντερσον, τον οποίο νίκησε και στον τελικό του «U.S. Nationals» εκείνη τη χρονιά.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο εκλιπών κατέκτησε και τέσσερις τίτλους γκραν σλαμ στο διπλό, έχοντας στους τρεις από αυτούς ως παρτενέρ τον Φρέιζερ, ενώ βοήθησε την εθνική Αυστραλίας να πανηγυρίσει το τρόπαιο στο Davis Cup του 1957. Το 1959 έγινε επαγγελματίας, ενώ αργότερα υπηρέτησε για δεκαετίες το άθλημα στην Αυστραλία από διοικητικές θέσεις. Το 1991 έγινε μέλος του Διεθνούς Hall of Fame του τένις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ